Ekrem Açıkel Kimdir? Hangi Kanala Transfer Oldu?

Son dönemde işten çıkarılmasıyla gündeme gelen Ekrem Açıkel, haber sunuculuğuyla takdir edilen bir isim.

ekrem acikel 1

Televizyon haberciliğinde son dönemin en şaşırtıcı gelişmelerinden biri, TGRT Haber’de yayınlanan ana haber bülteninde yaşananlar oldu. Programın sunucusu Ekrem Açıkel’in performansı sosyal medyada takdir toplarken, kanalın içerisinde beklenmedik bir senaryo gelişti. Kanal yönetimiyle yaşanan anlaşmazlıklar nedeniyle TGRT Haber macerasına son verdiğini duyuran Açıkel, izleyenleri tarafından yoğun bir destek gördü. Kısa bir süre içerisinde hangi kanalda görev alacağı da ortaya çıktı.

Ekrem Açıkel kimdir? Hangi haberlerle tanındı? Hangi kanala transfer oldu? Bu gibi soruların yanıtları, yazının ilerleyen kısımlarında okuyucuyla buluşuyor.

Ekrem Açıkel’in Hayatı

1973 yılında Tokat’ın Başçiftlik ilçesinde doğan Ekrem Açıkel, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunudur. Gazetecilik mesleğine okul yıllarından bu yana hizmet veren Açıkel, ağabeyi Osman Ziya Açıkel’le aynı mesleği yapmakta. 1995 yılında İhlas Haber Ajansı’nda (İHA) mesleğe başlayan Açıkel, 1996 yılından itibaren TGRT Haber’in muhabir kadrosunda görev almaya başladı. Polis-adliye muhabirliği, başbakanlık ve cumhurbaşkanlığı muhabirliği görevlerini üstlenen Açıkel; 2002 yılında ise Kanal D’ye transfer oldu.

Kanal D ve bir dönem aynı grup içerisinde bulunan Star TV’de yaptığı haberlerle ön plana çıkan Ekrem Açıkel; özellikle de 2011 yılındaki 3 Temmuz Şike Davası haberleriyle çok konuşulmuştu. O dönemden bu yana Fenerbahçe taraftarının tepkiyle yaklaştığı isimler arasına giren ünlü gazeteci, sonraki yıllarda ise “şike sürecine” dair hiçbir açıklamada bulunmamıştır. 2010’lu yıllarda Kanal D Haber geçmişi son bulan Ekrem Açıkel, bu dönemin ardından da birçok farklı ekranda görev aldı.

2015-2018 yılları arasında şirketlere kurumsal gelişim eğitimleri vererek farklı bir kariyer kapısı açan Ekrem Açıkel, mesleğine verdiği 3 yıllık aranın ardından TGRT Haber’e geçti. Yaklaşık 20 yıllık bir aranın sonrasında TGRT bünyesinde çalışmaya başlayan Açıkel; ana haber sunuculuğu görevini 5 yıl boyunca üstlendi. Haber sunuculuğuyla TGRT Haber’in kitlesel olarak büyümesine katkı sağlayan isimlerden olan Ekrem Açıkel; hem iktidar hem de iktidar dışı çevrelerden takdir görmüştür.

TGRT Haber bünyesinde şef editör olarak da görev alan Açıkel; yakın dönemde ekonomiye dair sunduğu eleştirel haberlerle de çok konuşuldu. Bu haberler sayesinde haber bülteninin reytingleri artsa da, ünlü gazetecinin TGRT Haber yönetimiyle arası açıldı. Bir süredir zorunlu izne çıkarıldığını ve sonrasında işten ayrılmak durumunda kaldığını açıklayan Ekrem Açıkel; geçtiğimiz günlerde TGRT Haber ile olan bağlarını kopardı. Bugün yaptığı sosyal medya paylaşımında ise, ünlü gazetecinin yeni adresinin Halk TV olduğu netleşti.

2010 yılında dönemin atv muhabiri Işıl Özdem’le evlenen Ekrem Açıkel, aynı zamanda bir kız çocuğu babasıdır.

Exit mobile version