Dünyaca ünlü şarkıcı Tina Turner hayatını kaybetti

Amerikalı şarkıcı Tina Turner, 83 yaşında İsviçre’de yaşamını yitirdi. Gerçek adı Annie Mae Bullock olan sanatçı, Rock'n Roll Kraliçesi olarak adlandırılıyordu.

Tina Turner hayatini kaybetti habermeydan

Dünyaca ünlü şarkıcı Tina Turner hayatını kaybetti.

Rock müziğin dünyaca ünlü ismi Tina Turner, What’s Love Got to Do with It ve Private Dancer gibi şarkılarla 1980’lere damgasını vurmuştu. Turner’ın uzun süredir mücadele ettiği bir hastalığın ardından bugün evinde öldüğü açıklandı.

Rock’n Roll’un Kraliçesi lakaplı müzisyenin Sözcüsü, “Rock’n Roll Kraliçesi Tina Turner, İsviçre’nin Zürih yakınlarındaki Kusnacht’taki evinde uzun bir hastalıktan sonra bugün 83 yaşında huzur içinde öldü. Onunla birlikte dünya bir müzik efsanesini ve bir rol modelini kaybetti” ifadelerine yer verdi.

Kariyerine 1950’lerde başlayan ve River Deep – Mountain High şarkısıyla ün kazanan Turner, 1980’lerde 8 Grammy Ödülü’nden 6’sını kazanmıştı.

Her fırsatta zor bir çocukluk geçirdiğini anlatan Tina Turner, ismini duyurmaya başladığı dönemler olan 1984’te “Mad Max Beyond The Thunderdome” filminde rol aldı. Başarılı şarkıcı kendine özgü tarzıyla Beyonce, Janet Jackson, Janelle Monae ve Rihanna gibi sanatçıların müzik tarzında da etkili olan isimlerdendi.

Turner’ın en sevilen şarkıları ise The Best, Private Dancer, Better Be Good to Me, Proud Mary, What’s Love Got to Do With It, I Don’t Wanna Lose You, We Don’t Need Another Hero ve Nutbush City Limits olmuştu.

 

 

Exit mobile version