Dünyaca ünlü K-Pop grubu BTS üyesi Kim Seok-Jin askere gitti

Dünyaca ünlü Güney Koreli BTS grubunun 29 yaşındaki üyesi Kim Seok-Jin'in askere gittiği duyuruldu.

BTS Jin habermeydan

Dünya çapında hayranları bulunan K-Pop grubu BTS’in üyelerinden Kim Seok-Jin askerliğe başladı. Asker için saçlarını kestiren 30 yaşındaki Jin, yeni tarzını sosyal medyadan paylaştı. Kim Seok-Jin, “Beklediğimden daha şirin görünüyor” dedi.

 

ASKERE GİDEN İLK BTS ÜYESİ

Jin, askerliğin mecburi olduğu ülkede askere giden ilk BTS üyesi oldu. Şarkıcı, beş haftalık eğitimin üzerine cephe hattına yollanacak. Eğitimin ardından, Jin’in bir ön cephe birimiyle beraber Kuzey Kore sınırına yakın konumlanacağı belirtildi.

 

HAYRANLARI KORKTU

Geçtiğimiz haftalarda Kim Seok-Jin’in askere gideceği haberinin paylaşılmasının üzerine çok fazla BTS fanı sosyal medyada Jin’in güvenliğinden endişe ettiklerini ifade etti. Bazı kişiler ünlü yıldızın ön cepheye gönderilmesine karşı gelmişti.

 

TASARI MECLİSTEN GEÇMİŞTİ

Güney Kore’de 18-28 yaş arası sağlıklı her bir erkeğin iki sene zorunlu askerlik görevini tamamlaması gerekiyor. Sporcular, atletler ve klasik müzik alanında çalışan müzisyenlere, ülkeye halihazırda katkıda bulundukları için imtiyaz tanınabiliyor. Pop müzisyenleri ise bu kategoride bulunmuyor.

Güney Kore, 2020 senesinde BTS gibi dünya çapında tanınan K-pop sanatçılarının zorunlu askerlik hizmetlerini 30 yaşına kadar ertelemelerine izin veren bir tasarıyı meclisten geçirmişti.

 

BTS HAKKINDA

BTS, diğer ismiyle ‘Bangtan Boys’, Hybe Corporation tarafından oluşturulan, yedi üyeden oluşan Güney Koreli müzik grubudur. Jin, Suga, J-Hope, RM, Jimin, V ve Jungkook’dan oluşan yedili, albümlerinin çoğunu beraber yazar ve beraber üretir. Başlangıçta bir hip hop grubu olan müzikal tarzları, çok farklı türleri içerecek biçimde gelişti.

Çoğunlukla kişisel ve sosyal sorunlara odaklanan şarkı sözleri, ruh sağlığı, okul çağındaki gençliğin sorunları ve yaşlanma, kayıp, kendini sevme yolculuğu ve bireysellik temalarını barındırıyor. BTS’in çalışmaları ek olarak çoğunlukla  edebiyat ve psikolojik kavramlara atıfta bulunuyor ve alternatif bir evren hikâyesi barındırıyor.

BTS üyeleri, geniş ve uluslararası hayran kitleleriyle, Asya, Avrupa, Avustralya, Kuzey Amerika ve Güney Amerika’da verdikleri ‘sold out’ konserleriyle bilinir.

Exit mobile version