Deniz Akkaya Kimdir? Ünlü Manken Kaç Yaşında?

Son günlerde magazin haricindeki açıklamalarıyla gündeme gelen Deniz Akkaya kimdir? 90'lardan bu yana bilinen ünlü isim kaç yaşında?

deniz akkaya 1

Son dönemde adı birçok magazin tartışması ve Haluk Levent’e yönelik iddialarla anılan Deniz Akkaya; önceki kariyeriyle de merak edilen figürlerden biri oldu. 90’lı yıllardan bu yana Türkiye’nin popüler kültüründe var olan isimlerden olan ünlü manken, günümüze dek birçok farklı işle de hayranlarının karşısına çıktı. Yeni jenerasyonun magazin programlarıyla ve polemikleriyle tanıdığı Deniz Akkaya; kariyerinin tamamına yakınında ülkenin en popüler isimlerden biri olarak bilinmekteydi. Ünlü mankenin yaşı, nereli olduğu ve kariyerinin satır başları bu yazıda okuyucuyla buluşuyor.

Deniz Akkaya’nın Biyografisi

3 Ağustos 1977’de İstanbul’da doğan Deniz Akkaya; 90’lı yıllardan bu yana mankenlik, sunuculuk ve oyunculuk yapmakta. 45 yaşındaki başarılı isim, Kayseri Akören’in Uzunyayla Köyü’nden Çerkez kökenli bir aileden gelmekte. Okul hayatının tamamını İstanbul’da geçiren ünlü manken; ilköğrenimini Faik Reşit Onat İlkokulu’nda, ortaokulu Bilge Kaan Özel Deneme Lisesi’nde, liseyi ise Semiha Şakir Özel Deneme Lisesi’nde tamamladı. Üniversite eğitimini ise İstanbul Üniversitesi Amerikan Dili ve Edebiyatı bölümünde gördü.

1997 yılından bu yana modellik yapan Deniz Akkaya, dönemin tek modellik yarışması olan Best Model of Turkey’de birincilik kazandı. Aynı yıl Miss Grace of the World yarışmasında dördüncü olan Akkaya, bu yarışmaların ardından ünlü modacıların defilelerinde boy göstermeye başladı.

Yıldırım Mayruk, Cengiz Abazoğlu, Cemil İpekçi gibi modacıların tasarımlarıyla podyumlarda yer alan Deniz Akkaya; yabancı markaların da aradığı isimlerden biri olmayı başardı. 1998’de Alman markası Escada’nın defilesinde Carla Bruni’yle birlikte podyuma çıktı. 90’larda ve 2000’lerde moda dergilerinin kapaklarındaki başlıca isimlerden olan Deniz Akkaya; döneminin en güzel kadınlarından biri olarak bilinmekteydi.

Podyumlarda uzun süreli ve başarılı bir kariyer yapan Deniz Akkaya; televizyon kariyerine ise 2000’li yıllardaki sunuculuk ve reklam oyunculuğu denemeleriyle başladı. 2006’da yayımlanan Top Model Türkiye’nin sunuculuğunu üstlenen başarılı model, sonrasında Show TV’nin popüler işlerinden Pişti’de sunucu ve yorumcu olarak görev aldı. Cine5 ekranlarında Başka Yerde Yok isimli bir şov programını da sunan Deniz Akkaya; son yıllarda ise Duymayan Kalmasın, Söylemezsem Olmaz gibi programlarda magazin yorumculuğu yaptı.

Vizontele Tuuba, Okul, Maskeli Beşler: Kıbrıs gibi filmlerde oyunculuk denemelerinde de bulunan Deniz Akkaya; 2010’lu yılların büyük bir bölümünde ise magazin programlarında yaşadıklarıyla adından söz ettirdi. Seren Serengil’le yaşadığı tartışmalı dönem sonrasında programdan ayrılan Akkaya, son günlerde ise Ahbap Derneği Başkanı ve şarkıcı Haluk Levent’le olan tartışmalarıyla gündeme geldi.

2009’da Ayşe isimli kızını dünyaya getiren Deniz Akkaya; günümüzde de takip edilen figürlerden biri olmayı sürdürüyor. 1,78 boyundaki ünlü model, mankenlik kariyerine de birçok firmayla yaptığı çalışmalarla birlikte devam etmekte.

Exit mobile version