Dedesinin 11 yıl önce sattığı otomobili bulup babasına hediye etti

İş insanı Hüseyin Atıl Atılgan (37), dedesi Gazi Atılgan'ın 32 sene kullandıktan sonra ölmeden 2 ay önce sattığı 1978 model Mercedes'i, bulup babasına hediye etti.

dedesinin otomobilini buldu habermeydan

Tokat’ta Dursun Gazi Atılgan, 2010 senesinde 78 yaşında yaşamını yitirdi. Atılgan, vefatından 2 ay evvel 32 sene boyunca kullandığı Mercedes marka otomobilini de ihtiyacının kalmaması sebebiyle sattı.

Atılgan’ın torunu Hüseyin Atıl Atılgan, dedesinin uzun seneler kullandığı ve aile sembolü olan aracı bulup babasına hediye etmeye karar verdi. Aracı bulmak için araştırma gerçekleştiren Atılgan, 3 sene devam eden çabasının üzerine otomobili geçen sene Ankara’da buldu.

45 bin TL vererek aracı satın alan Atılgan, bakımı için ise 100 bin TL harcadı. Atılgan, otomobili geçen sene doğum gününde babası Faruk Atılgana hediye etti. Faruk Atılgan baba yadigarı otomobili işlettiği mobilya mağazasının vitrininde sergilemeye başladı.

‘AİLEMİZ BU ARAÇTA ŞOFÖRLÜK ÖĞRENDİ’

Hüseyin Atıl Atılgan, “Yaklaşık 30 yıl bu araç evimizin önünde durdu. Bizim için manevi değeri olan bir araba. Dedem vefat etmeden önce aracı satmıştı. Takip ederek 3 yıl sonra ulaştık. Kardeşim ile bu aracı alarak babamıza hediye edelim diye düşündük. Aracı aslına uygun olarak restore ettik. Şu anda mobilya mağazamızda içeriye dekor olarak koyduk. Arabanın rengini değiştirdik. Kızım kırmızıyı çok seviyordu, dedesi ile kırmızıya karar verdiler. Kırmızıya boyattık, aracımız çalışıyor. Sadece özel günlerde kullanıyoruz. Babam ilk gördüğünde çok heyecanlandı” şeklinde konuştu.

‘YURT DIŞINDAN GETİRİLEN PARÇALARLA RESTORE EDİLDİ’

Faruk Atılgan, “Oğlum bu aracı alarak bana büyük bir sürpriz yaptı. Çok mutlu oldum. Babamın arabasıydı. Ama bakım istiyordu. Arabanın parçaları yurt dışından getirildi. Tekrar onarıldı. Dört dörtlük bir şekilde yaparak mobilya mağazamıza koyduk. Arada bir çıkartıyoruz. Daha sonra temizlik yaparak geri yerine koyuyoruz. Oğlumun düşünerek bunu elde etmesi beni çok mutlu etti. İlk baktığımda tanıyamadım. Daha sonra plakasına baktım. Baktım, babamın arabası. Aynı plakayı da muhafaza ediyoruz. Gelen müşterimiz otomobil ile fotoğraf çektiriyor. Özelliklerini soruyorlar. Dikkat çekiyor. ‘Satılık mı?’ diye soranlar bile oluyor. Ama satılık değil. Babam ile çok seyahatlerimiz oldu. Çok anılarımız var. Babam çok hızlı araba kullanırdı. Bana da kullandırırdı” dedi.

 

Exit mobile version