Dağhan Külegeç Kimdir? Dokuz Oğuz Dizisi Yeni Bölüm Ne Zaman?

Dokuz Oğuz dizisinde Ercan Korkut karakterine hayat veren Dağhan Külegeç, son günlerde evlilik haberleriyle gündemde.

daghan kulegec 1

Son dönemde Dokuz Oğuz dizisindeki Ercan Korkut karakteriyle ekranlarda yer alan Dağhan Külegeç, 2000’li yılların en popüler dizilerinden Kavak Yelleri’yle tanındı. Buradaki performansıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başaran ünlü oyuncu, sonraki süreçte de birçok popüler yapımda boy gösterdi. Oyunculuk mesleğini 3 kuşaktır sürdüren bir ailenin son ayağını temsil eden Dağhan Külegeç; bir yandan da yayınevi işletmeciliği ve yazarlık alanındaki çalışmalarıyla da biliniyor.

Dağhan Külegeç kimdir? Dokuz Oğuz dizisi yeni bölüm ne zaman? Kavak Yelleri tekrarları hangi kanalda? Bu gibi soruların yanıtları, yazının ilerleyen bölümlerinde okuyucuyla buluşuyor.

Dağhan Külegeç’in Hayatı

18 Ekim 1978 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelen Dağhan Külegeç; Türk tiyatrosuna ve karikatürüne önemli eserler kazandıran Altan Erbulak’ın torunu olmasıyla da biliniyor. Altan Erbulak’ın büyük kızı Ayşe Erbulak’ın oğlu olan ünlü oyuncunun babası ise, tiyatrocu ve kaligraf Rıza Külegeç’tir. Aileden gelen oyunculuk mesleğini gençlik yıllarında tercih etmeyen Külegeç, İstanbul Üniversitesi’nde Edebiyat Fakültesi’nde üniversite hayatını geçirdi. 1998 yılında Baba Bana Reyting Al isimli televizyon yapımında oynamasına rağmen; 2002 yılına dek profesyonel anlamda oyunculuk alanında ilerlememiştir.

Sıcağı Sıcağına, G.A.G, A Takımı, Arka Pencere gibi televizyonun kült işlerinde yardımcı yönetmenlik, reji asistanlığı ve montaj asistanlığı yaptı. Oyunculuk kariyerine tam anlamıyla başladıktan sonra da birçok farklı televizyon tecrübesi bulunan Dağhan Külegeç; Over Game ve Püf Noktası isimli programlarda sunuculuk ve yapımcılık görevlerini üstlendi. Aslı ile Kerem adlı diziyle birlikte oyunculuğa kesin dönüş yapan ünlü isim; konuk oyuncu olduğu bu projenin hemen ardından Lise Defteri isimli dizide rol aldı.

Dönemin en bilinen dizilerinden Lise Defteri’nde 27 bölüm boyunca Serhat karakterine hayat veren ünlü isim; 2005’te Hırsız Polis dizisinde de Jilet Metin karakterini canlandırdı. 2007’de yayın hayatına başlayan ve 4 sezon süren Kavak Yelleri dizisi ise; Dağhan Külegeç’in ülke çapında meşhur olmasını sağlayan proje oldu. Efe Kaygısız karakteriyle dizinin başrollerinden biri olan ünlü oyuncu; dönemin en popüler yapımlarından birinde gösterdiği performansla ülke çapında beğeni kazandı.

Dizinin 2011’de sona ermesiyle birlikte tiyatroya yöneldiği bilinen ünlü oyuncu; 2013’te ise sürpriz bir biçimde ekranlara döndü. Survivor Ünlüler Gönüllüler programında 12 hafta yarışmacı olarak yer aldı. Aynı yıl Fatih dizisinde de rol alan başarılı isim, dizinin kısa sürede ekranlara veda etmesi sonucuyla karşılaştı. 2014 yılında kadrosunda yer aldığı Kiraz Mevsimi dizisi ise, dönemin en başarılı romantik komedi projelerinden biri oldu. 2017’de dahil olduğu Yeni Gelin dizisinde Kağan karakterini canlandıran ünlü oyuncu; buradaki performansıyla da dikkat çekti.

2020’de bir sezon boyunca Güldür Güldür Show’da oynayan Dağhan Külegeç, bu yıl itibarıyla ekranlara Dokuz Oğuz dizisiyle döndü. Cumartesi akşamları FOX TV’de yayınlanan yapım, şu ana dek oldukça başarılı bir reyting tablosuyla ilerliyor.

Oyunculuğun eğitim kısmında da aktif rol almaya başlayan Dağhan Külegeç; ailesiyle birlikte kurduğu Erbulak Yazarlık ve Oyunculuk Evi’nde dersler vermekte. Ayrıca kendi adını taşıyan yayınevinin de sahibi.

Exit mobile version