Ceyda Düvenci Kimdir? Bambaşka Sohbetler Programı Hangi Gün Yayında?

90'lı yıllardan itibaren televizyon dizilerinde rol alan Ceyda Düvenci; son dönemde ise TV programı sunmakta.

ceyda duvenci 1

Televizyon ve sinemada uzun yıllardır yer alan Ceyda Düvenci; dönemdaşları arasında kariyer çizgisini istikrarlı bir biçimde çizen isimlerden biri. Yer aldığı her projede performansıyla dikkat çekmeyi başaran ünlü isim; günümüzde ise televizyon programı sunuculuğu yapmakta. NTV’de yayınlanan Bambaşka Sohbetler isimli programın sunuculuğunu üstlenen tecrübeli oyuncu; bir yandan da tiyatro ve sinema çalışmalarına devam ediyor. 2000’li yıllardan itibaren kalemiyle de gündeme gelen Ceyda Düvenci; özellikle de çocuk sağlığı ile ilgili çalışmalarıyla dikkat çekmişti.

Ceyda Düvenci kimdir? Bambaşka Sohbetler programı hangi gün yayında? Eşiyle boşanacağı haberleri doğru mu? Bu gibi soruların yanıtları, yazının ilerleyen bölümlerinde okuyucuyla buluşuyor.

Ceyda Düvenci’nin Hayatı

16 Nisan 1977 tarihinde Bursa’da dünyaya gelen Ceyda Düvenci; oyuncu İsmail Düvenci ve müzik öğretmeni Zümrüt Düvenci’nin tek kızıdır. Aile kökeni Selanik ve Kırklareli’ne uzanan ünlü isim; çocukluk yıllarında Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde yaşadı. Ortaöğrenim sürecinde Kadıköy Anadolu Lisesi’ni tamamlayan ünlü oyuncu; üniversiteyi ise Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde bitirdi. Üniversitede okuduğu dönemde oyunculuğa adım atan Düvenci; ilk olarak Kanal 6’da yayınlanan Palavra Aşklar dizisinde boy gösterdi. Bu dizinin ardından Mirasyediler, Köstebek, Deli Divane ve Tatlı Kaçıklar gibi yapımlarda da kısa süreli roller üstlendi.

Ceyda Düvenci’nin kariyerini üst seviyelere çıkaracak olay ise; 1997 yılında katıldığı güzellik yarışması oldu. Miss Turkey’de 3. olma başarısını gösteren ünlü isim; yarışmanın sonrasında birçok dizide başrolü üstlenmekteydi. Yarışmanın ardından Affet Bizi Hocam, Çiçek Taksi, Babam Olur Musun gibi dizilerde kısa süreli rollerde yer alan Düvenci; aynı dönemin popüler televizyon programı Sabah Şekerleri’nin de sunuculuğunu yaptı. İlk sinema filminde de 1998 yılında oynayan Ceyda Düvenci; dönemin en başarılı komedilerinden Her Şey Çok Güzel Olacak filminde Ayla karakterine hayat verdi.

1998 yılında oynadığı Böyle Mi Olacaktı dizisi ise; Ceyda Düvenci’nin oyunculuğuyla dikkat çektiği proje oldu. Bu dizi sonrasında Dikkat Bebek Var, Öyle Bir Sevda Ki, Zalim, Sil Baştan, Kasırga İnsanları, Maki gibi projelerde başroldeki isimler arasındaydı. 2000’li yılların ortalarına dek birçok dizide şansını deneyen Düvenci; 2007’de yayın hayatına başlayan Binbir Gece dizisinde ise kariyerinin en popüler televizyon dizisine imza attı. Reyting listelerinin üst sıralarından inmeyen yapım; finalini canlı yayınlamasıyla da Türkiye’de bir ilke imza atmıştı.

Sinemada da birçok başarılı yapımda oynayan ünlü isim; Abdülhamid Düşerken, Hoşgeldin Hayat ve Ejder Kapanı gibi popüler filmlerin kadrosunda yer aldı. Son dönemde Kadınlara Mahsus isimli filmde oynadığı bilinen Düvenci, yakın dönemde bu yapımla seyirci karşısına çıkacak. Binbir Gece dizisi sonrasında Şen Yuva isimli komediyle 20 bölüm boyunca ekranlarda yer alan Ceyda Düvenci; ABD uyarlaması Umutsuz Ev Kadınları’yla ise 3 sezon boyunca izleyici karşısında var oldu.

En son televizyon dizisi projesinde 2018’de boy gösteren Ceyda Düvenci; 8. Gün isimli yapımın sonrasında hiçbir dizide oynamadı. Bu dönemde birçok televizyon programında sunuculuk yapan ve radyo programı sunan Düvenci; aynı dönemde kızının tedavisiyle deneyimlediği serebral palsi hastaları için destek amaçlı kitaplar yazdı. 2015’te ünlü oyuncu Bülent Şakrak’la nikah masasına oturan Düvenci, bu evlilikte ise ikinci çocuğu Okan Ali’yi dünyaya getirdi. İlk evliliğinden olan kızı Melisa’nın tedavisi için gösterdiği çabayla da bilinen başarılı oyuncu; bu yönüyle de takdir toplayan bir isim.

Exit mobile version