Can Yılmaz’a BBP Şoku!

Ünlü komedyen Cem Yılmaz'ın ağabeyi Can Yılmaz; kendisinden habersiz bir şekilde siyasi parti üyesi yapıldığını açıkladı.

can yilmaz

Komedyen Cem Yılmaz’ın yazarlık ve aynı zamanda komedyenlik yapan ağabeyi Can Yılmaz; sosyal medya hesabında paylaştığı bir olayla gündeme geldi. e-Devlet sistemi üzerinde Büyük Birlik Partisi (BBP) Beylikdüzü İlçe Teşkilatı üyesi olarak görünen ünlü isim; konuyla alakalı tepkisini takipçileriyle paylaştı. Paylaşımındaki görselde olduğu gibi, kendisini takip edenlerin de bu durumu yaşayabileceğine değinen Yılmaz; e-Devlet sistemindeki siyasi parti üyeliği sisteminin kontrol edilmesi gerektiğini söyledi.

Yaptığı Twitter paylaşımında e-Devlet’ten aldığı belgeyi de yayınlayan Can Yılmaz; sistem kaynaklı arızayı esprili bir dille eleştirdi. Can Yılmaz’ın tweetinde şu ifadelere yer verildi: “Siz de e-Devlet’e girip bakın bakalım, sizi hangi parti için uygun görmüş değerli yöneticiler? Hayırdır inşallah! Keşke bana da haber verseydiniz… Kimlik bilgilerini de usulden sakladım, döner söylediğim için çoktan çaldırmış olabilirim.”

e-Devlet Siyasi Parti Üyeliği Sorgula Sorunu

Sosyal medyada son günlerde ortaya çıkan siyasi partilere kayıtlı olma probleminin; e-Devlet sisteminde yer alan bir arıza nedeniyle ortaya çıktığı öngörülüyor. Birçok siyasi partinin de konu hakkında uyarılarda bulunduğu ve istenmeyen siyasi partilerde üyelik çıkabildiği de; e-Devlet sistemi içerisinde görülen unsurlardan biri oldu. Ancak sistemin sunduğu “Siyasi Partilerden İstifa Et” seçeneği, vatandaşların yaşadığı bu sorunu kısa bir sürede sonlandırabilmesini sağlıyor. e-Devlet sisteminin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı bölümümde yer alan “Siyasi Parti Üyeliği Sorgula” hizmeti; parti ve e-Devlet veritabanlarında oluşan bu problemin tespiti için mutlaka incelenmesi gerektiği de, uzmanlar tarafından ısrarla belirtilmekte.

Can Yılmaz: Yeğenim Mersin’de Üye!

Ünlü mizah yazarı Can Yılmaz; ilk tweetindeki görsel ve açıklamayla, istemediği bir siyasi parti üyeliği bulunduğunu belirtmişti. Konuya dair bir tweet daha atan Can Yılmaz; yeğeninin de bir partinin Mersin’deki ilçe teşkilatlarından birine kayıtlı olduğunu açıkladı. Üyeliğin Mersin’de oluşunu espriyle eleştiren Can Yılmaz; kendisinin İstanbul’da tutulduğu için şanslı olduğunu ifade etti.

Can Yılmaz Kimdir?

Yakın döneme dek yalnızca Cem Yılmaz’ın ağabeyi olarak kamuoyu tarafından bilinen Can Yılmaz; son dönemde bireysel işleriyle de gündeme gelmekte. Dört adet deneme kitabını okuyucuyla buluşturan ünlü yazar; KAFA Dergisi’nde yazdığı yazıları da, “KAFAda Kalmasın” serisi olarak iki kitap halinde yayınladı. Cem Yılmaz sinemasındaki en kıdemli isimlerden Zafer Algöz’le birlikte “Burda Olan Burda Kalır” sahne şovunu ve YouTube içeriklerini yapan Can Yılmaz; kariyerinin önceki dönemlerinde de senaryo yazarlığı ve yapımcılık görevleri üstlenmiştir. Kardeşi Cem Yılmaz’ın filmlerinde de rol almasıyla tanınan Can Yılmaz; son olarak bu yıl yayınlanan “Erşan Kuneri” dizisinde rol almıştır.

Exit mobile version