Çağla Şıkel Kimdir? Çağla ile Yeni Bir Gün Saat Kaçta?

Son dönemde televizyon sunuculuğu ile gündemde olan Çağla Şıkel, 2000'li yıllardan bu yana en popüler figürlerden biri.

cagla sikel 1

2000’li yıllarda popüler kültürün önemli figürlerinden biri olan Çağla Şıkel, günümüzde ise televizyonun önemli sunucularından biri haline geldi. Uzun yıllar boyunca mankenlik mesleğini sürdüren başarılı isim, podyumların aranan kişilerinden biri olmayı sürdürüyor. Son yıllarda Çağla ile Yeni Bir Gün isimli programıyla FOX TV’de yayınlar yapan Çağla Şıkel, geçmişte de televizyon programları ve dizileriyle görünür olmuştu. Magazin dünyasının bir dönem en çok dikkat çektiği isimlerden olan Çağla Şıkel, 20 yılı aşan kariyeriyle istikrarlı bir figür olmayı başardı.

Çağla Şıkel’in Hayatı

2 Ocak 1979 tarihinde dünyaya gelen Çağla Şıkel, Karslı ve Azerbaycan kökenli baba ile Çerkes kökenli bir annenin ikinci çocuğu. İstanbul’da doğan Çağla Şıkel, eğitim süreçlerini de İstanbul’da geçirdi. İlkokul 4. sınıftan itibaren İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda bale eğitimi alan ünlü isim, aynı okul içerisinde ortaokul ve lise eğitimini de tamamladı. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda da Bale okuyan Çağla Şıkel, 1999 tarihinde lisans diplomasını aldı.

1996 yılında Odessia adlı bir filmde rol alan Çağla Şıkel, 1997 yılında ise kariyerini şekillendirecek bir başarıya imza attı. O yılın Miss Turkey yarışmasının birincisi olan Şıkel; aynı yıl yapılan Miss World 97 güzellik yarışmasında ise dünya dördüncüsü oldu ve Avrupa Güzeli (Europe’s Queen of Beauty) unvanını kazandı. Bu başarısı sonrasında mankenlik kariyerine yönelen Çağla Şıkel, döneminin en önemli mankenlerinden biri olmayı başardı. Avrupa’nın pek çok farklı moda platformunda yer alan ünlü isim; ABD, Çin gibi farklı ülkelerde de podyuma çıkma şansına erişti.

Mankenlik kariyerinin sürdüğü dönemlerde televizyon ve sinema yapımlarından da teklifler alan Çağla Şıkel, tercihlerini ağırlıklı olarak TV programlarından yana kullandı. Sunuculuk odaklı bir kariyer şekillendiren ünlü isim, televizyon dizilerinde de boy gösterdi. Uzun yıllar boyunca devam eden Cennet Mahallesi dizisinde Sultan karakterini canlandıran Şıkel, günümüzde dahi birçok kesim tarafından bu rolüyle hatırlanıyor. Sonraki süreçlerde yarışma programları ve sabah programları sunmaya ağırlık veren Çağla Şıkel; Avrupa Yakası, Jet Sosyete gibi yapımlarda da kısa süreli oyunculuk deneyimleri yaşadı.

Birçok reklam projesinde de tercih edilen başlıca isimlerden olan Çağla Şıkel, 2000’li yıllardan bu yana markaların tercih etmekten çekinmediği isimler arasında. YouTube kanalı üzerinden de sunuculuk ve reklam kariyerini sürdüren ünlü isim, bu alanlarda başarılı olduğunu kanıtlamış durumda. FOX TV’de 2018’den bu yana her sabah devam ettirdiği Çağla ile Yeni Bir Gün programı ise; sabah 10:00’dan itibaren birçok ev kadınının tercihi olmayı başarıyor.

Özel Hayatı

2000’li yıllarda magazin dünyasında da çokça konuşulan Çağla Şıkel, özellikle de evlenmeden önceki ilişkileriyle epeyce gündeme getirilen figürlerdendi. 2008 yılında ünlü oyuncu – şarkıcı Emre Altuğ ile evlenen Çağla Şıkel, 2015’e dek evliliğini sürdürdü. Bu birliktelikten iki çocukları da bulunan ünlü çift, boşanmaları sonrasında da çocukları için sıkça bir araya gelmekteler.

Exit mobile version