Çağatay Ulusoy Kimdir? Yeni Dizisi Ne Zaman Geliyor?

Son olarak Yeşilçam dizisinde rol alan Çağatay Ulusoy'un yeni projeleri, hayranları tarafından merakla bekleniyor.

cagatay ulusoy 1

Yerli dizilerin en çok izlenen isimlerinden Çağatay Ulusoy, yaklaşık iki yıldır yeni projesi dört gözle beklenen isimlerden. Geçtiğimiz yıl içerisinde oynadığı yeni dizinin fragmanı dahi yayınlanan ünlü oyuncu, projenin yaşadığı problemler nedeniyle ekranlara dönememişti. Terzi ismiyle yayın hayatına başlaması beklenen yeni dizisiyle birlikte, Çağatay Ulusoy’un popülaritesinin bir kez daha artışa geçmesine kesin gözüyle bakılıyor. Televizyonda ve dijital platformlarda çok konuşulan işlere imza atan başarılı oyuncu, jenerasyonunun en popüler isimlerinden biri olarak biliniyor.

Çağatay Ulusoy kimdir? Yeni dizisi ne zaman geliyor? Kaç yaşında? Bu ve benzeri soruların yanıtları, yazının ilerleyen kısımlarında okuyucuyla buluşuyor.

Çağatay Ulusoy’un Hayatı

23 Eylül 1990 tarihinde İstanbul’da doğan Çağatay Ulusoy, Boşnak ve Bulgaristan göçmeni kökenli bir ailenin mensubu. 2010 yılında katıldığı Best Model of Turkey yarışmasında birinci olan Ulusoy, bu başarısıyla birlikte ülke çapında tanınmaya başladı. 2010’lu yıllara girerken bir yandan İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi’nde Sulama Sistemleri bölümünü okuyan ünlü isim; öte yandan da Ayla Algan’dan oyunculuk dersleri almaya başladı. İlk projesiyle birlikte tüm Türkiye’de tanınan Çağatay Ulusoy, sonraki projelerinde ise yeteneğini ispatlamayı başardı.

TV Kariyeri

Televizyon kariyerine 2011 yılında Adını Feriha Koydum dizisiyle başlayan Çağatay Ulusoy, bu diziyle birlikte ülkemizin popüler oyuncularından biri haline geldi. 2 sezon boyunca Emir Sarrafoğlu karakterini canlandıran Ulusoy, sonrasında dizideki Feriha karakterinin çıkarılmasıyla birlikte 3. sezonda da aynı karakteri oynadı. Emir’in Yolu isimli projede 13 bölüm daha aynı karakteri oynayan Ulusoy, bu projenin reyting başarısı elde edememesi sonrasında yeni projelere yelken açtı. Dizinin devam ettiği dönemde Anadolu Kartalları isimli sinema filminde de rol alan başarılı oyuncu, bu filmle birlikte ilk gişe başarısını da elde etti.

2013 yılında Ay Yapım’ın iddialı projesi Medcezir’de oynamaya başlayan Çağatay Ulusoy, 2 sezon boyunca Serenay Sarıkaya’yla birlikte başrolü üstlendi. Amerikan dizisi The O.C.’nin yerli uyarlaması olan bu yapım, döneminin en yüksek reyting başarılarına imza attı. 2015 yılında ikinci sinema filmi çalışmasını yapan Ulusoy, Leyla Lydia Tuğutlu’yla birlikte Delibal isimli yapımda başrol oynadı. Bu filmle de önemli bir gişe başarısı yakalayan ünlü oyuncu; 2016 yılında ise televizyondaki son işini yaptı.

Yalnızca 39 bölüm ve bir sezon süren İçerde’de Aras Bulut İynemli ile başrolleri paylaşan Çağatay Ulusoy; bu yapımda canlandırdığı Sarp Yılmaz karakteriyle beğeni topladı. Döneminin en başarılı televizyon yapımı olarak bilinen dizi; reyting sıralamalarında haftalarca zirveyi bırakmadı. İçerde dizisinin ardından dijital platformlardaki ilk Türk dizisinde de rol alan Çağatay Ulusoy; Hakan: Muhafız isimli yapımın başrolü oldu. Dört sezon boyunca devam eden dizi, Netflix’in en yüksek izlenme oranı yakalayan içeriklerinden biri oldu.

2021 yılında iki sezon süren Yeşilçam dizisinde de başrol oynayan Ulusoy, bu yıl ise Netflix’te yayınlanacak Terzi dizisiyle ekranlara geri dönecek. Magazin dünyasında bir dönem rol arkadaşı Serenay Sarıkaya’yla ilişkisi olduğuna dair dedikodularla anılan Ulusoy, son dönemde ise İçerde’de beraber oynadığı Duygu Sarışın’la birlikte. Başarılı oyuncunun magazin çevrelerinden uzak bir hayat tercih ettiği biliniyor.

Exit mobile version