Burcu Biricik Kimdir? Camdaki Kız’ın Nalan’ının Hayat Hikayesi!

Camdaki Kız dizisiyle hatırı sayılır bir izleyici kitlesine ulaşan Burcu Biricik, hayatında ve kariyerindeki başarılarıyla da dikkat çekiyor.

burcu biricik 1

Televizyon dizilerinde son yılların aranan isimlerinden biri olan Burcu Biricik; sosyal medyada da popüler bir figür. Özellikle de toplumsal olaylarda gösterdiği reaksiyonlarla ve yaptığı açıklamalarla dikkat çeken başarılı oyuncu; toplum nezdinde çokça beğenilen bir isim olmayı başardı. Yer aldığı yapımların tamamında oyunculuk seviyesini kanıtlayan ve kendine has bir izleyici kitlesi yaratan Burcu Biricik; son dönemde ise Camdaki Kız isimli dizide oynuyor. Camdaki Kız’ın Nalan isimli ana karakterine hayat veren Burcu Biricik’in hayatında yaşananlar ve bugüne dek yer aldığı işler de merak edilmekte.

4 Mayıs 1989 tarihinde Antalya’da doğan Burcu Biricik, genç yaşta güzelliği ve yeteneğiyle fark edilen isimlerden oldu. Antalya’da yapılan Miss Mediterranean güzellik yarışmasında birinci olan Biricik, lise yıllarından itibaren uğraştığı tiyatro alanında da faaliyetler göstermekteydi. Ege Üniversitesi’nde Arkeoloji bölümünü bitiren başarılı oyuncu; üniversite döneminde Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nda oyunculuk eğitimi aldı. Aynı tiyatroda stajyer olarak iş hayatına da başlayan Burcu Biricik; BBŞT’nin oynadığı İkinin Biri, Yaşlı Hanımın Ziyareti, Gözlerimi Kaparım, Vazifemi Yaparım ve Yedi Kocalı Hürmüz oyunlarında da rol aldı.

Burcu Biricik’in Televizyon Kariyeri

2007 yılında Show TV’de yayınlanan Maçolar isimli dizide aldığı yan rolle televizyon kariyerine başlayan Burcu Biricik; 2010’lu yıllarda ise başarılı projelerin aranan isimlerinden biri haline geldi. 2011 yılında Kanal D’deki Artiz Mektebi isimli oyunculuk yarışmasında Alican Aytekin’le birlikte birinciliği paylaşan Burcu Biricik; bu başarısının ardından Muhteşem Yüzyıl, Ustura Kemal gibi dizilerde yan rollerde yer aldı. TRT 1’deki Beni Böyle Sev dizisinin ana rollerinden birinde oynayan Biricik; bu dönemde birçok reklam filminde de boy gösterdi.

2015 yılında yayınlanan Şeref Meselesi isimli dizide canlandırdığı Kübra karakteriyle izleyicinin beğenisini kazanan Biricik; bu projenin ardından dizilerde başrol teklifleri almaya başladı. 2016-2017 yılları arasında yayınlanan Hayat Şarkısı isimli yapımda Hülya karakteriyle başrol oynayan Burcu Biricik; sonrasında oynadığı tüm işlerde başrol isimler arasındaydı. 2016 yılında fotoğrafçı Emre Yetkin’le evlenen yıldız isim, evliliği sonrasında magazin haberlerinde yalnızca oynadığı işleriyle yer aldı.

Hayat Şarkısı dizisi sonrasında Kuzgun isimli dizide ve Mustafa Uslu yapımcılığındaki Çiçero isimli sinema filminde rol aldı. Kırmızı Oda dizisinde de bir dönem oynayan başarılı oyuncu, 2021 yılında Netflix’te yayınlanan Fatma dizisinde ise oyunculuk performansıyla takdir topladı. 2021’in son günlerinde yayın hayatına başlayan Camdaki Kız’da Nalan karakterini canlandıran 33 yaşındaki oyuncu; bu projesiyle de sevenlerinin takdirini kazanmayı başardı.

Burcu Biricik’in Filmleri

2010 – Ejder Kapanı

2012 – Kedi Özledi

2013 – İnanç Odası Kurban

2014 – Bana Masal Anlatma

2015 – Toprak’ın Günlüğü

2016 – Çok Uzak Fazla Yakın

2018 – Her Şey Seninle Güzel

2019 – Çiçero

2020 – İnsanlar İkiye Ayrılır

Burcu Biricik’in Dizileri

2006 – Maçolar, Ümit Milli

2011 – Muhteşem Yüzyıl

2012 – Ustura Kemal

2012 – Düşman Kardeşler

2012 – Dila Hanım

2013 – Beni Böyle Sev

2014 – Şeref Meselesi

2015 – Ulan İstanbul

2016 – Hayat Şarkısı

2018 – 8. Gün

2019 – Kuzgun

2020 – Kırmızı Oda

2021 – Camdaki Kız

Exit mobile version