Buğra Gülsoy Kimdir? Yeni Dizisi Ne Zaman Geliyor?

Televizyonda birbirinden başarılı işlerde rol alan Buğra Gülsoy, yeni projesiyle merak edilen isimlerden biri.

bugra gulsoy 2

Televizyon dizilerinin aranan isimlerinden Buğra Gülsoy, son olarak Disney Plus’ta çıkan Dünyayla Benim Aramda isimli yapımla izleyicisiyle buluşmuştu. Dizi seyircisinin beğeniyle takip ettiği işlerin birçoğunda boy gösteren başarılı aktör, hem komedi hem de dram alanında gösterdiği performansla da takdir topladı. 2000’li yılların sonlarından beri aktif bir kariyer çizgisi tutturan tecrübeli oyuncu, hayranları tarafından yeni projeleriyle merakla bekleniyor.

Buğra Gülsoy’un hayatının satır başları, kariyeri ve başarılarına dair birçok detay bu yazıda sizlerle buluşuyor.

Buğra Gülsoy’un Hayatı

Tam adı Behiç Buğra Gülsoy olan ünlü oyuncu, 22 Şubat 1982’de Ankara’da dünyaya geldi. Kökenleri ise baba tarafından Niğde, anne tarafından Erzincan’a dayanmaktadır. Üniversiteye kadar geçen dönemde eğitim hayatını Ankara’da sürdüren Gülsoy, bu süreçte ilk sahne deneyimlerini de okul ekipleriyle yaşadı. Doğu Akdeniz Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nü 2004 yılında bitiren Gülsoy, Kıbrıs’ta yaşadığı bu dönemde sinema ve tiyatroya dair işler üretmekteydi. O dönemde 6 kısa film çeken ünlü isim, bir yandan da Kıbrıs Devlet Tiyatrosu’nda oyunculuk yaptı.

TV Kariyeri

Kıbrıs’taki üniversite hayatında sinemaya dair festival, kısa film, eğitim gibi birçok farklı projeyi deneyen Gülsoy; Türkiye’deki kariyerinin başlangıcıyla birlikte ağırlığını oyunculuğa verdi. Hepimiz Birimiz İçin dizisiyle ilk projesinde başrol oynayan Gülsoy, bu diziyle yalnızca 5 bölüm ekranlarda kalabildi. Sonrasında Mahsun Kırmızıgül’ün Güneşi Gördüm isimli filminde boy gösteren tecrübeli oyuncu, 2011 yılında ise Unutulmaz dizisinde ve Derviş Zaim’in Gölgeler ve Suretler filmlerinde rol aldı.

2011 yılında rol almaya başladığı bir diğer iş olan “Fatmagül’ün Suçu Ne?” dizisi ise; Gülsoy’un kariyerindeki en önemli çıkışlardan biri oldu. Burada oynadığı Vural karakteriyle yıldızı parlayan başarılı oyuncu, bir sonraki yıl ise daha büyük bir performansla takipçi sayısını katbekat arttırdı. Kuzey Güney dizisinde Kıvanç Tatlıtuğ ile birlikte başrolleri paylaşan Gülsoy; bu dizide Güney Tekinoğlu karakterini canlandırdı. Dizideki birçok isim gibi, Buğra Gülsoy da performansı nedeniyle takdir toplayan isimler arasında yer aldı.

2 sezonluk Kuzey Güney tecrübesi sonrasındaki tüm projelerde başrol oynamaya başlayan Gülsoy; Eski Hikaye ve Bana Artık Hicran De isimli iki dizide de kısa süreli tecrübeler yaşadı. 2015-2016 yılları arasında yayınlanan Aşk Yeniden dizisi ise; başarılı ismin komedi alanında da yeteneklerini kanıtlamasını sağladı. 2020-2021 yıllarında yapılan Uyanış: Büyük Selçuklu dizisinde Sultan Melikşah’ı oynayan Buğra Gülsoy, yine 2021’de oynadığı ve kısa sürede sona eren Misafir dizisinden bu yana TV’de yer almadı.

Disney Plus’ta yayınlanan Dünyayla Benim Aramda dizisiyle ilk defa dijital platformlarda dizi yapan Gülsoy; bu alanda da başarılı bir performans sergilemesiyle övgü topladı. Sinemadaki oyunculuk kariyerinde de birçok farklı türü bir arada deneyen Buğra Gülsoy, Mahalle filmiyle de ilk defa uzun metraj film yönetmenliğini denemiş oldu.

Magazin dünyasında ilişkileriyle gündeme gelen bir figür olarak bilinmeyen Buğra Gülsoy’un, yakın dönemde eşi Nilüfer Gürbüz’le ayrılık kararı aldığı öğrenildi. Beş yıldır evli olan çiftin Cem adını verdikleri bir de çocukları bulunmakta.

Exit mobile version