Birce Akalay’a Sosyal Medya Şoku!

Son günlerde hiç beklenmedik tepkilerle karşılaşan Birce Akalay, sosyal medyada da sahte hesaplarla mücadele ediyor.

birce1

Ünlü oyuncu Birce Akalay, son dönemde sosyal medyada paylaştıkları sebebiyle medyanın bir bölümü tarafından hedef gösterilmişti. İktidarı eleştirmesi sebebiyle bu tepkilere maruz kalan Akalay, gelen bu eleştirilerden sonra hayranları ve sosyal medya tehditlerine karşı koyan insanların desteğini toplamıştı. Bu sürecin ardından internette kendisiyle alakalı üretilen içeriklerin oranı da katbekat arttı. Sosyal medyadaki pek çok platformda bulunmasına rağmen; başarılı oyuncunun ismiyle sahte hesaplar açıldı.

Bu hesaplardan paylaşılan gönderilerin de kendisiyle ilişkilendirilmesi, Birce Akalay’ın yargı yoluna başvurmasının önünü açtı. Kendi takipçilerini de bu konuda pek çok kez uyaran ünlü oyuncu; resmi hesabının yalnızca tweetin atıldığı hesap olduğunu ve diğer hesapların bir an önce kapatılması gerektiğini belirtti. Bu paylaşımlarında Twitter’ın Türkiye’de faaliyet gösteren resmi hesabını da etiketleyen Akalay; sahte hesaplar hakkında yasal süreci başlattığını da kamuoyuyla paylaştı.

Sosyal medyadaki sahte hesaplar hakkında yaptığı açıklamada Birce Akalay; “Şahsım adına kötü niyetli kişiler tarafından açılmış bu sahte hesabın tarafımla hiçbir ilgisi ve bağlantısı yoktur. Bölücü, provoke edici ve asla tarafıma ait olmayan ifadeler içeren bu çirkin hesap hakkında gereken şikayette bulunduğumu belirtmek isterim. Sevgiler.” sözlerini kullandı. Başarılı oyuncunun yargı yoluna gittiği bu süreçte, diğer hesapların kapatılması ve kendi hesabının da resmi hesap statüsü gösteren mavi tik belirtecini alması bekleniyor.

Twitter hesapları konusunda pek çok tereddüt yaşanmasına yol açan sahte hesaplar; yakın dönemde birçok oyuncuyu da mağdur etmişti. Yeşilçam’ın efsane isimleri Şener Şen ve Türkan Şoray’ın adına da sahte hesaplar oluşturan sosyal medya dolandırıcıları; tık kazanmak ve hedef göstermek adına önemli figürleri tercih etmekteler. Birce Akalay’ın da hükûmeti eleştirmesi sonrasında iktidara yakın isimlerden tepki toplaması; Twitter hesabı bulunmasına rağmen başarılı oyuncuyu da sosyal medyanın “fake hesap” problemiyle baş başa bıraktı.

Magazin veya popüler kültürde var olan pek çok insan için açılan sosyal medya hesaplarının; şikayetler sonrasında kapatılabileceği bilinmekte. Şikayetlerin Twitter veya yargı yoluyla yapılmaması durumunda, hesapların paylaşım yapmaya devam edebileceği ve kamuya mâl olan bu kişilere tehdit oluşturabilme ihtimali söz konusu. Bu sebeple Twitter Türkiye ekibi, sosyal medyada var olan herkesi fake hesapları şikayet etme konusunda uyarmakta. Birce Akalay’ın da benzer bir problem yaşadığı ve kısa bir sürede konuyu çözüme kavuşturduğu görüldü.

Yakın dönemde ünlü oyuncu Haluk Bilginer için de Twitter’da benzer bir sayfa açıldığı görülse de; Bilginer’in kendi sayfasını aktif kullanması ve kısa bir sürede şikayet etmesi durumu değiştirdi. Bu sayede fake hesabın ilgi kaybettiği ve kapandığı tespit edilmişti.

Birce Akalay Kimdir?

19 Haziran 1984’te dünyaya gelen Birce Akalay; üniversitede tiyatro bölümünü bitirmesinin hemen ardından Miss Turkey yarışmasına katılmış ve 3. sırayı elde etmişti. 2007 yılından bu yana televizyonda pek çok yapımda rol alan Akalay; 2013 yılında yer aldığı Ben Onu Çok Sevdim ve Yer Gök Aşk projeleriyle ismini daha da çok duyurmayı başarmıştı. 2020 yılına dek dizi ve filmlerde kesintisiz olarak rol alan tecrübeli oyuncu; 2 yıl önce çekilen Babil dizisinde Halit Ergenç ve Ozan Güven gibi isimlerle başrolleri paylaşmıştı.

Son dönemde Kuş Uçuşu ve Mezarlık isimli iki Netflix dizisinde birden başrol oyuncusu olarak yer alan Birce Akalay; döneminin en başarılı oyuncularından biri olarak görülüyor.

Exit mobile version