Bill Cosby Yeniden Taciz Suçundan Yargılanacak!

Yakın dönemde cinsel taciz ve cinsel saldırı suçlarından hapis yatan Bill Cosby, bir kez daha aynı suçla anılmaya başlandı.

cosby 1

Geçtiğimiz yıla kadar taciz ve tecavüz suçları nedeniyle cezaevinde kalan Bill Cosby, yakın zamanda bir kez daha aynı suça dair ithamlarla karşı karşıya kaldı. ABD sinema sektöründe 60’lardan 90’lara dek birçok kadını taciz ettiği ve tecavüz etmeye yeltendiği söylenen ünlü komedyen; suçu sabit görülen dava nedeniyle hüküm giymişti. Bu dönemde çıkan iddialarda ise; beş kadının birden aynı iddiada bulunduğu görüldü.

ABD’nin Pennsylvania eyaletinde cezasını çeken Bill Cosby; 2021 yılının sonlarına doğru serbest bırakılmıştı. Hakkındaki davanın düşmesi sonrasında birçok tepkinin odağı olan ünlü isim; yine aynı suçla ilgili yargı mercilerine hesap vermek durumunda. Lili Bernard, Eden Tirl, Jewel Gittens, Jennifer Thompson ve Cindra Ladd’in; Hollywood’a girmeye çalıştıkları dönemde Bill Cosby tarafından tacize uğradıkları iddiaları ABD magazin basınında olay yarattı. Bu iddiayla birlikte mahkemeye başvuran beş kadın; 2014’ten bu yana taciz ve tecavüz suçlarıyla yargılanan Cosby’nin bir kez daha aynı noktaya dönmesinin yolunu açtı.

1960’lardan 1990’lara dek yaptığı komedi şovları ve Cosby Show isimli dizisiyle Dünya çapında tanınan Bill Cosby’nin; bu süre zarfında sektöre girmek isteyen kadınları taciz ettiği iddiası, uzun yıllardır gündemde yer buluyor. 2018 yılında ise; 2004’te bir kadına ilaç verdiği ve tecavüz ettiğine dair iddiaların davaya dönüştüğü görüldü. O dönemde 10 yıl hapis cezası alan Cosby; bu cezanın 3 yılını yattıktan sonra serbest bırakılmıştı.

Geçmişten gelen taciz iddialarının davaya dönüşmesi ise; 2014 yılından beri bekletilen bir dosya sonucunda ortaya çıktı. Pennsylvania’daki davanın tamamlanmasını bekleyen California’daki yetkililer; bu sürecin sona ermesi sonrasında, beş farklı dava dosyasının birleşimi niteliğindeki davayı yürürlüğe koydu ve Cosby’nin yargılanma sürecini yeniden başlattı.

Cosby’nin Çalıştığı Stüdyolara Da Dava Açıldı!

Bill Cosby hakkında Lili Bernard, Eden Tirl, Jewel Gittens, Jennifer Thompson ve Cindra Ladd’in açtığı davalar; o dönemlerde Cosby’nin aktif olarak çalıştığı TV stüdyolarını da içinde barındırıyor. Cosby’nin programlarını yayımlayan NBC, Kaufman Astoria Stüdyoları ve Carsey-Werner Televizyonu gibi kuruluşlar da; ünlü komedyenin yaptıklarının üstünü örtmeleri sebebiyle davanın sanık kısmında yer alacaklar. Stüdyo personellerinin ve yöneticilerinin de Cosby’nin çalışma alanında bu gibi uygunsuz davranışlarına izin verdikleri de iddia edilmekte. Suç duyurusunda bulunan kadınların avukatları; Cosby’nin davranışlarına seyirci kalanların ve destekleyenlerin de ceza alması gerektiğini belirtti.

Bir dönemin en ünlü komedyenlerinden biri olarak görülen Bill Cosby; ABD yasalarının getirdiği yükümlülükler nedeniyle, 85 yaşında olmasına rağmen cezaevine girebilir.

Exit mobile version