Aslıhan Gürbüz Kimdir? Yeni Dizisi Ne Zaman Geliyor?

Son zamanlarda evlilik iddialarıyla gündeme gelen Aslıhan Gürbüz, birçok dizide performansıyla dikkat çekmeyi başardı.

aslihan gurbuz 1

Televizyon dizilerinin aranan isimlerinden Aslıhan Gürbüz, geçtiğimiz yıl sinemada da rüştünü ispatlamayı başardı. Kariyerindeki ilk sinema ödülünü Bana Karanlığını Anlat filmiyle kazanan Gürbüz, yakın dönemde bu filmin Netflix’e gelmesiyle birlikte çok daha fazla ilgi çekti. Özel hayatındaki evlilik iddialarıyla da konuşulmaya başlanan yıldız isim, geçtiğimiz yıldan bu yana televizyonda veya dijital platform dizilerinde rol almamakta. Oynadığı birçok projede kendisini göstermeyi başaran Aslıhan Gürbüz, jenerasyonunun en iyilerinden biri olarak görülüyor.

Aslıhan Gürbüz kimdir? Yeni dizisi ne zaman geliyor? Ne zaman evleniyor? Bu gibi soruların yanıtları, yazının ilerleyen bölümlerinde okuyucuyla buluşuyor.

Aslıhan Gürbüz’ün Hayatı

16 Şubat 1983 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelen Aslıhan Gürbüz, babasının memuriyeti sebebiyle 5,5 yaşında İstanbul’dan İnegöl’e taşındı. Sonrasında ise liseyi bitirene kadar burada yaşadı. Meslek lisesine giden ve burada bilgisayarlı muhasebe bölümünü bitiren Gürbüz, üniversitede ise okul yıllarında çok istediği oyunculuk mesleğine yöneldi. Konya Selçuk Üniversitesi Konservatuvar Tiyatro Bölümü’nde okumaya başlayan Gürbüz, okulunu birincilikle bitirdi ve sonrasında hemen profesyonel kariyerine adım attı.

2004-2007 yıllarında Büyük Buluşma adlı dizide oynayan Gürbüz, bu yapımla ülkedeki belli bir kesimin bildiği bir isim oldu. 2008’de Gonca Karanfil dizisinde başrol oynayan ünlü isim, bir yıl sonrasında ise Bir Bulut Olsam dizisi sayesinde geniş kitlelerce tanınmaya başlandı. İlk projelerinde dram oyunculuğuna yatkınlığını ispatlayan Aslıhan Gürbüz; 2010 yılında başladığı Yahşi Cazibe dizisinde ise komedide de başarılı olabileceğini gösterdi. Yahşi Cazibe dizisinde Azeri bir kadını canlandıran Gürbüz, bu diziyle birlikte başrol performansı da sorgulanmayan bir oyuncu haline geldi.

Yahşi Cazibe dizisinden maddi problemler nedeniyle erkenden ayrılmak durumunda kalan Aslıhan Gürbüz, sonraki projelerinde de ağırlıklı olarak dram alanında performanslar sergiledi. Zeytin Tepesi dizisiyle ekranlara dönen Gürbüz, dizinin erken final yapması sonrasında bir yıl boyunca yeni bir projede yer almadı. 2015’te başlayan Muhteşem Yüzyıl: Kösem’de Halime Sultan karakterine hayat veren başarılı oyuncu, buradaki performansıyla da takdir toplamayı başardı. İlk sezonun sonunda diziden ayrılan Gürbüz, 2017’de ise kısa bir süre Bodrum Masalı dizisinin kadrosunda bulundu.

2017’nin sonlarına doğru başlayan Ufak Tefek Cinayetler dizisiyle dikkatleri yeniden üzerine çeken Aslıhan Gürbüz; Merve Aksak karakterindeki başarısıyla izleyicinin takdirini kazandı. Bu dizinin ardından Kırmızı Oda dizisinde konuk oyunculuk yapan Gürbüz; Masumlar Apartmanı dizisinde ise kısa süreli bir rol ile kadroda yer aldı.

Sinema kariyerine Alper Mestçi’nin Kanal-İ-Zasyon filmiyle başlayan Aslıhan Gürbüz; sonrasında ise Labirent, Kor ve Hazine gibi filmlerde rol aldı. Bana Karanlığını Anlat filmiyle geçtiğimiz yılki festivallerde dikkat çeken Gürbüz; Adana Altın Koza Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu ödülüne layık görüldü.

Bir süredir ünlü oyuncu İsmail Hacıoğlu ile birlikte olduğu bilinen Gürbüz’ün, yakın dönemde evleneceğine dair haberler yayımlanmaya başladı. Bu haberlerin doğrulandığı ve ünlü ismin kısa bir süre içerisinde nikah masasına oturacağı konuşulmakta.

Exit mobile version