Antalya Altın Portakal Film Festivali 59. Kez Başlıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Altın Portakal Film Festivali, 1 Ekim'de resmen başlıyor!

altin portakal 1

Türk sinemasının en köklü ödül töreni olan Antalya Altın Portakal Film Festivali, bu yıl 59. kez düzenlenecek. Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen festivalde, Türkiye’den ve Dünya’dan pek çok sinema eseri izleyiciyle buluşacak. 1 Ekim’de yapılacak geleneksel kortejle başlayacak olan festival şöleni; şehrin tüm kesimlerine yayılmış olacak. Antalya’yı sinemanın önemli figürleriyle buluşturan festival korteji; Yeşilçam’ın ve günümüzün yıldızlarını ağırlayacak.

1 Ekim Cumartesi (Yarın) günü düzenlenecek kortej; festivalin merkezi konumundaki Cam Piramit’ten başlatılacak ve Antalya Büyükşehir Eski Belediye binasında son bulacak. Aralarında Nurgül Yeşilçay, Perihan Savaş, Erkan Can, Hatice Aslan, Salih Güney gibi yıldızların bulunduğu geleneksel kortej; festivalin ilk gününden bu yana amaçlanan sinema sektörü buluşmasını da bu sayede kamuoyuna yansıtmış olacak. Kortejin sona ermesinin ardından, festivalin açılış törenine geçilecek. Antalya Spor Salonu’nda düzenlenecek açılış töreninde; Onur Ödülleri ve Başarı Ödülü’ne layık görülen isimler, ödüllerini teslim alacak.

Ünlü sunucular Nefise Karatay ve Yekta Kopan tarafından sunulacak açılış töreninde; festivale katkı sunan isimler ve kurumlar da anılacak. Perihan Savaş ve Erkan Can’ın Onur Ödülü’ne layık görüldüğü 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde; ünlü oyuncu Zerrin Tekindor ise Başarı Ödülü’yle onurlandırılacak. Öte yandan festival içerisinde konumlanan Edebiyat Uyarlaması Senaryo Ödülleri de; açılış töreninde gerçekleştirilecek etkinlikler arasında yer aldı. Festivalde gösterilecek filmlerin ekipleri ve jüri üyeleri de, açılış töreninde katılımcılar ve ekran başında izleyeceklere sunulacak.

Altın Portakal Ödülleri 59. Kez Sahibini Bulacak!

Açılış töreninin ardından gerçekleşecek etkinlikte ise, ünlü şarkıcı Mustafa Sandal’ın konser vereceği duyuruldu. Yarın saat 20:30’da başlayacak açılış töreni, Halk TV ekranlarından naklen yayınlanacak. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in organizasyonuyla düzenlenen Altın Portakal Film Festivali; bir önceki belediye başkanı döneminde ise 2 yıl boyunca protesto edilmişti. Yarışma bölümünün “uluslararası filmler” olarak kapsanması ve “ulusal yarışma” bölümünün kapanması; iki yıl boyunca İstanbul’da Ulusal Yarışma isimli bir ödül etkinliği düzenlenmesine yol açmıştı.

Altın Portakal Film Festivali’nin direktörlüğünü, bu yıl da ünlü yönetmen Ahmet Boyacıoğlu üstleniyor. İdari direktörlüğü Cansel Tuncer’in yaptığı festivalde, sanat yönetmenliği görevinde ise Başak Emre bulunuyor. Antalya Film Forum isimli film geliştirme etkinliklerinde ise Armağan Lale ve Pınar Evrenosoğlu görev alıyor.

Bu yılki festivalin jüri başkanlığını başarılı yönetmen Yeşim Ustaoğlu üstlendi. Jürinin geri kalan üyeleri ise Ahmet Mümtaz Taylan, Azra Deniz Okyay, Harun Tekin, Uğur İçbak, Nurgül Yeşilçay ve Haydar Ergülen oldu. Türk sinemasının bir numaralı ödülleri olarak konumlanan Antalya Altın Portakal Film Festivali; uluslar arası festivallerde birçok ödül almış yapımların da Türkiye’de ilk kez gösterildiği yer olacak. Ulusal Yarışma’da ise Emin Alper’in Kurak Günler ve Kaan Müjdeci’nin Iguana Tokyo filmleri; festivalin en çok merak edilen yapımları olarak öne çıkıyor.

1-8 Ekim tarihleri arasında yapılacak film gösterimlerinin sonunda, 8 Ekim Cumartesi akşamında ödül töreni gerçekleştirilecek. Altın Portakal’ı kazanacak isimler ve yapımları; jürinin takdirinden geçtikten sonra izleyiciyle paylaşılacak.

Exit mobile version