Ali Sunal Kimdir? Güldür Güldür’den Ayrıldı Mı?

Ünlü oyuncu Ali Sunal, yakın dönemde Güldür Güldür'de yaptığı konuşmayla gündeme gelmişti.

ali sunal 1

Güldür Güldür isimli televizyon programının sunuculuğunu üstlenen Ali Sunal, bir süredir programda söylediği sözlerle gündemde. Programın başında yaptığı konuşmada Kahramanmaraş Depremi’ni hatırlatan Sunal, deprem sonrası yaşanan felaketin sorumlularının istifa etmemesine değinmişti. Bu nedenle birçok farklı kesim tarafından tepki gören ünlü oyuncu, toplumun büyük bir kısmından da takdir görmüştü. Günlerdir sosyal medya gündeminde yer alan bu konuşma sonrasında, Ali Sunal’ın Güldür Güldür’e veda edeceği iddia edildi.

Ali Sunal kimdir? Güldür Güldür’den ayrıldı mı? Babası Kemal Sunal’la hangi projelerde rol aldı? Bu gibi soruların yanıtları, yazının ilerleyen bölümlerinde okuyucuyla buluşuyor.

Ali Sunal’ın Hayatı

22 Eylül 1977 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Ali Sunal; Türk sinemasının efsanevi oyuncusu Kemal Sunal ve eşi Gül Sünal’ın ilk çocuğudur. Babasının izinden giderek oyuncu olmayı tercih eden ünlü isim; Yeditepe Üniversitesi’nde İşletme Bölümü’nden mezun. Üniversite hayatı esnasında pek çok farklı tiyatroda çalışma şansı bulan Ali Sunal; Sadri Alışık Kültür Merkezi ve Dormen Tiyatrosu’nda çeşitli roller üstlendi. 1990’lı yılların sonlarında profesyonel olarak oyunculuğa başlayan Sunal, babası Kemal Sunal’la oynama şansına da erişti.

1995 yılında Aşk Üzerine Söylenmemiş Herşey isimli filmle ekranlara merhaba diyen Ali Sunal; sonraki iki projesinde ise babasıyla birlikte oynadı. Kemal Sunal’ın son dizisi Şaban ile Şirin ve son filmi Propaganda’da rol alan Ali Sunal; her iki yapımda da oyunculuk performansıyla beğeni topladı. 2000 yılında Kemal Sunal’ın ani vefatı, tüm Türkiye’yi yasa bürüdü. 23 yaşında babasını kaybetmenin acısını yaşayan Ali Sunal, sonraki süreçte ise babasının uzun yıllar boyunca uğraştığı “telif hakları davası” için mücadelesini sürdürdü ve bu davayı kazandı.

2000’li yıllarda ağırlıklı olarak komedi filmlerinde ve dizilerinde rol alan Ali Sunal; En Son Babalar Duyar, Sayın Bakanım gibi döneminin başarılı komedi yapımlarında boy gösterdi. Sinema kariyerinde de ağırlıklı olarak komediyi tercih eden ünlü isim; 2010 yılında ise kısa bir süre Yaprak Dökümü dizisinde oynadı.

Bu dizinin ardından ağırlığını yeniden komediye veren Sunal, günümüzde Güldür Güldür’e kadar uzanan komedi programlarındaki sunucu rolünü üstlendi. 5’er 5’er ve İnsanlar Alemi programlarında Profesör Aziz karakteriyle sunuculuk yapan Sunal, 2013’ten bu yana Güldür Güldür programında aynı performansı devam ettiriyor. Güldür Güldür ekibinin tamamının yer aldığı Dedemin Fişi filminde de oynayan Sunal; yakın dönemde yine Güldür Güldür ile anıldı. Programda yaptığı konuşma sonrasında, kanal baskısı nedeniyle ayrılacağı iddia edilen Ali Sunal; bu iddiaları yalanladı.

Ünlü oyuncunun Güldür Güldür hakkında çıkan iddialar için yaptığı açıklama şu şekilde;

“Efendim iyi pazarlar. Dün ‘Güldür Güldür’ kanalımız Show TV’de yayındayken benim ayrıldığım gibi asılsız bir bilgi yayılmış. Bir yere gittiğimiz yok, git diyen de yok. Kanalımızda, bir parçası olmaktan gurur duyduğum programımızla devam ediyoruz. Hepinize sevgiler saygılar”

Exit mobile version