Zorunlu trafik sigortasında yeni dönem

Zorunlu trafik sigortasında yeni sisteme gidildi. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Başkanı Mehmet Akif Eroğlu, 'Trafik sigortasında mevcut basamak sistemini genişletiyoruz' diyerek yeni dönemi anlattı.

Trafik sigorta Habermeydan

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Başkanı Mehmet Akif Eroğlu, bugün düzenlenen toplantıda trafik sigortası poliçelerinde yeni sisteme geçileceğini belirterek yeni dönemdeki detayları anlattı.

SEDDK Başkanı Mehmet Akif Eroğlu,”Fiyat kademelerine iki basamak daha eklendi. ‘Çok riskli sürücülere yüzde 200 zam yapılacak. ‘Çok iyi sürücüler’ ise yüzde 50 indirim alacak.Trafik sigortasında mevcut basamak sistemini genişletiyoruz. Dinamik basamak yöntemiyle 7. basamakta bulunup 5 yıldır kaza yapmayan sürücüler 8. basamağa çıkacak ve sigorta poliçelerine yüzde 50 indirim yansıyacak. Sıfır çok riskli sürücülerde bunlara ben trafik canavarı olarak nitelendiriyorum. 1. basamaktaki artışı minimum yüzde 200 yapacağız. İyi sürücü kötü sürücü ayrımını tavan tarifeye rağmen mümkün mertebe belirginleştireceğiz. Her basamağı kendi içerisinde tarife ile sürücü davranışları ile 0 ile 8. basamakla kontrol etmeye çalışacağız.” şeklinde açıkladı. Eroğlu ayrıca, “6 bin sürücü 1 yılda 3’den fazla kusurlu şekilde Trafik Kazası yapıyor. Bunları trafik canavarı olarak adlandırıyoruz, 0’ıncı basamağa alacağız. İçişleri Bakanlığı ile paylaşacağız. Bu kişilerin psikoteknik eğitim almalarını, trafik eğitimi tamamlanması ve sürücü belgelerine geçici süreyle el konmasını önereceğiz” dedi.

Exit mobile version