Zeytinli Rock Festivali Yasaklandı!

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde yapılan Zeytinli Rock Festivali, kamu huzurunu bozduğu gerekçesiyle iptal edildi.

festival1

Geçtiğimiz günlerde sanatçı programını açıklayan ve biletleri satışa sunulan Zeytinli Rock Festivali; düzenlenmesine bir hafta kala iptal edildi. Balıkesir’in Burhaniye ilçesine bağlı Zeytinli bölgesinde her yıl yapılan festival; kaymakamlığın kendilerine gelen şikayetleri öne sürmesi nedeniyle bu yıl yapılamayacak. 17-21 Ağustos tarihleri arasında planlanan festivalde; mor ve ötesi, Ceza, Athena gibi gruplar da sahne alma hazırlığı yapmaktaydı. Burhaniye Kaymakamı İlyas Memiş’in yaptığı yazılı açıklamayla iptal kararı alınan festival; 2014 yılından bu yana, pandemi dönemi haricinde, kesintisiz bir şekilde sürdürülmekteydi.

Burhaniye Kaymakamı İlyas Memiş, Zeytinli Rock Festivali’nin iptal kararını açıkladığı metinde şu sözleri kullandı: “Vatandaşlarımız tarafından yapılan yoğun şikâyet ve yakınmalar göz önüne alınarak, kamu güvenliği ve sağlığı, toplumun huzuru, çevrenin korunması amacıyla uygun görülmemiştir”. Festival yetkililerinin tüm izinleri almasının ardından alınan bu karar; hem yetkili firmanın hem de sanatçıların mağduriyetine yol açtı. Öte yandan kararın siyasi odağının bulunduğu iddiaları da yoğun bir şekilde konuşulmaya başlandı.

Uzun yıllardır aynı yerde yapılmasına rağmen ilk defa bu kararın net bir şekilde ortaya çıkması; festivalin varlığına dair soruları da beraberinde getirdi. Özellikle de iptalin belirtildiği resmi metinde yer alan; “…Zeytinli Rock festivallerinde yaşanan güvenlik, asayiş, trafik, çevre sorunları, ortaya çıkan bu tür istenmeyen durumlar dolayısıyla vatandaşlarımız tarafından yapılan yoğun şikâyet ve yakınmalar göz önüne alınarak kamu güvenliği ve sağlığı, toplumun huzuru, çevrenin korunması amacıyla uygun görülmemiştir.” ifadeleri, şikayetlerin de belgelendirilmemesi sebebiyle tepki çekti. Burhaniye Kaymakamı İlyas Memiş’i ve Balıkesir Valiliği’nin hedef alan festival yetkilileri; bu durumun yalnızca siyasi nedenleri olduğunu söyledi.

Müzisyenler Zeytinli Rock Festivali’nin İptaline Tepkili

 

Exit mobile version