Zehirlenme soruşturmasında gözaltı sayısı 11’e çıktı.
Beşiktaş’taki bir restoranda yemek yedikten sonra Fatih’te konakladıkları otelden gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırılan Kadir, Muhammet ve Masal Böcek ile anne Çiğdem Böcek’in yaşamını yitirmesi üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.
Soruşturma kapsamında Asayiş Şube Cinayet Büro Amirliği’nde 8 şüphelinin işlemleri sürerken, bu sabah 3 kişi daha gözaltına alındı. Gözaltına alınanların 2’sinin otel görevlisi, 1’inin ise ilaçlama firmasında çalıştığı öğrenildi. Böylece soruşturmada gözaltına alınan şüpheli sayısı 11’e yükseldi. Toplam 8 şüphelinin ise bugün İstanbul Adliyesine sevk edilmesi bekleniyor.
Öte yandan Adli Tıp Kurumu’nca düzenlenecek toksikolojik rapor ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından işletmelerden alınan gıda numunelerine ilişkin raporun da bugün açıklanması öngörülüyor.
Otel mühürlendi
Böcek ailesinin konakladığı ve yeni zehirlenme vakalarının görüldüğü otelde polis ekipleri detaylı inceleme başlattı. İncelemelerin ardından belediye ekipleri oteli mühürledi. Ekipler ayrıca aile fertlerinin tükettiği gıdalardan numune aldı. Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü laboratuvarlarında incelemeler sürüyor. Babasının hastanedeki tedavisi devam ederken, üç kişinin kesin ölüm sebepleri yapılacak analizlerin ardından belirlenecek.
Olayın geçmişi
Almanya’dan 9 Kasım’da İstanbul’a gelen Böcek ailesi, Fatih’te bir otelde konaklamıştı. 12 Kasım’da mide bulantısı ve kusma şikayetleri üzerine hastaneye kaldırılan çocuklar Kadir ve Masal müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Anne Çiğdem Böcek ise 14 Kasım’da hayatını kaybetti. Babalarının tedavisi devam ederken, aynı otelde konaklayan 2 turist de bulantı ve kusma şikayetiyle hastaneye kaldırıldı.
Soruşturma kapsamında otel sahibinin yanı sıra lokumcu, kokoreççi, fırıncı, midyeci, kafe sahibi ve ilaçlama firmasıyla ilgili şüpheliler gözaltına alınmıştı. Otelde yapılan polis incelemeleri sonrası müşteriler tahliye edilerek otel mühürlendi.














