Zafer Partisi oy oranı nedir? 14 Mayıs seçiminde ne kadar oy aldı?

Son olarak Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın, 28 Mayıs seçimlerinde Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vereceklerini açıklaması sonrasında Zafer Partisi oy oranı merak konusu oldu.

Zafer Partisi oy orani nedir habermeydan

Zafer Partisi oy oranı nedir? 14 Mayıs seçiminde ne kadar oy aldı?

Türkiye’de 14 Mayıs’ta gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 50+1 oranında salt çoğunluk sağlanamadığı için Cumhurbaşkanlığı Genel Seçimleri 28 Mayıs Pazar ünü tekrarlanıyor. 28 Mayıs’ta Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan arasında yapılacak olan seçimlerde dikkat çeken partilerden biri de Zafer Partisi oldu. Zafer Partisi genel başkanı Ümit Özdağ’ın cumhurbaşkanlığı seçimi 2. tur için Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceklerini açıkladı.

Bu gelişmelerden sonra Zafer Partisi’nin oy oranın yüz kaç olduğu merak ediliyor. Zafer Partisi, 14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimleri’nde yüzde 2,23 oranıyla toplamda 1 milyon 215 bin 264 oy almayı başardı.

Zafer Partisi ne zaman kuruldu?

Zafer Partisi, 26 Ağustos 2021 tarihinde Ümit Özdağ liderliğinde kurulan ve Türkiye’de faaliyet gösteren bir siyasi partidir. Ambleminde ay yıldız şeklinde tasarlanan bir meşale vardır. Partinin genel merkezi Çankaya, Ankara’da bulunmaktadır.

Zafer Partisi İdeolojisi Nedir?

Ambleminde ay yıldız şeklinde bir meşalenin yer aldığı Zafer Partisi’nin ideolojisi: Atatürkçülük, Türk milliyetçiliği, Göçmen karşıtlığı, Türkçülük, Ekonomik milliyetçilik, Parlamenterizm.

Zafer Partisi 28 Mayıs’ta turda kimi destekliyor?

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklediklerini açıkladı.

Exit mobile version