YÖK, denklik için yeni düzenlemeler üzerinde çalışıyor

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), yurtdışında eğitim almayı planlayan öğrenciler için denklikle ilgili yeni düzenlemelerini duyurdu. YÖK'ün açıklamasına göre, dünya genelinde ilk 400 sıralamasında yer alan üniversitelerden mezun olanlara doğrudan denklik verilecek. Ayrıca, ilk bin sıralamasında bulunan üniversitelerden mezun olanlar için Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girmeleri gerekmeyecek.

yok habermeydan

YÖK, denklik için yeni düzenlemeler üzerinde çalışıyor.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), yurt dışında alınan yükseköğretim diplomalarının denklik işlemlerini etkileyen yeni bir düzenlemeye imza attı.

YÖK’ten yapılan açıklamada, yurtdışında eğitim almayı düşünenler için yapılan düzenlemenin detaylarına yer verildi. Buna göre, ilk 400 sıralamasında yer alan üniversitelerden mezun olanlara doğrudan denklik verileceği, ilk 1000’de yer alan mezunlardan ise Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girmeleri gerekmeyeceği belirtildi.

YÖK tarafından onaylanmış üç uluslararası yükseköğretim derecelendirme kuruluşunda ilk 400 sırada yer alan yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar, tıp, diş hekimliği, eczacılık ve hukuk programları dahil olmak üzere tüm programlardan doğrudan denklik alabilecekler.

İlk 1000 sıralamasında yer alan üniversitelerden mezun olanlar için ise bölümlerine bağlı olarak denklik başvurusu yapılacak ancak YKS’ye girme şartı aranmayacak.

Tıp, diş hekimliği, eczacılık ve hukuk programlarında eğitim alan mezunlar için, ilk 1000 sıralamasında yer almayan üniversitelerden gelen başvurular bireysel olarak incelenecek ve YKS’ye girme şartı devam edecek.

Yapılan yönetmelik değişikliği, başarı sıralaması şartı aranmayan programlarla ilgili herhangi kısıtlayıcı bir düzenleme getirmeyecek. Denklik başvuruları, önceden belirlenmiş standart prosedürler doğrultusunda incelenecek ve karara bağlanacak.

 

 

Exit mobile version