YÖK, 2024 YKS için ‘ikinci geç başvuru’ imkanı sunuyor

YÖK, 2024 YKS'nin 8-9 Haziran tarihlerinde gerçekleştirileceğini ve ikinci geç başvuruların 5-28 Mart arasında alınacağını duyurdu.

yks habermeydan

YÖK, 2024 YKS için ‘ikinci geç başvuru’ imkanı sunuyor.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) için ikinci geç başvuru tarihi açıklandı.

YÖK, 8-9 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) adayların herhangi bir mağduriyet yaşamaması için ikinci geç başvuru imkanı sunuyor.

YÖK tarafından yapılan açıklamada, Yükseköğretim Kurulu tarafından yurt dışındaki üniversitelere kayıt olmak isteyen Türk öğrencilere YKS’ye girme şartı getiren yönetmelik dolayısıyla yeni bir düzenlemeye gidildiği belirtildi.

Bu kapsamda, öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için ikinci geç başvuru hakkı tanındı ve başvuruların 25-28 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilebileceği duyuruldu.

Adaylar, başvurularını ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla, bireysel olarak ÖSYM’nin internet sitesinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması üzerinden yapabilecekler.

Sınava 1-26 Şubat 2024 veya 5-7 Mart 2024 tarihleri arasında başvuru yapmış adayların ise başvuru bilgileri aynen geçerli olacak. Bu tarihlerde başvuru yapmış olan adaylardan yeniden başvuru alınmayacak.

 

 

Exit mobile version