Yılmaz Özdil fondaş medyayı eleştirdi: Toplumu bilgilendirmek yerine amigoluk yapıyorlar

Muhalefetin kalemşörü Yılmaz Özdil, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında hazırlanan 3.900 sayfalık iddianameyi “boş dosya” olarak niteleyen fondaş medyaya tepki gösterdi.

yilmaz ozdil habermeydan

Yılmaz Özdil fondaş medyayı eleştirdi.

Yılmaz Özdil fondaş medyayı eleştirdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik rüşvet, yolsuzluk ve usulsüzlük soruşturmasında kritik aşamaya geldi. Başsavcılığın açıklamasına göre, “İmamoğlu Çıkar Amaçlı Suç Örgütü” olarak tanımlanan yapılanmaya ilişkin 402 şüpheli hakkında dava açıldı.

İddianamede, CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, örgütün “kurucusu ve lideri” olarak yer aldı. İmamoğlu, rüşvet, ihaleye fesat karıştırma, suç gelirlerini aklama, kamu kurumlarını dolandırma, kişisel verileri ele geçirme ve çevreyi kasten kirletme gibi 142 ayrı suçlamayla yargılanacak.

Dosyada ayrıca İBB yöneticilerinden Murat Ongun, Fatih Keleş, Ertan Yıldız ve Ajan Hüseyin Gün de “örgüt yöneticisi” sıfatıyla yer aldı.

Kamu zararı: 160 milyar TL ve 24 milyon dolar

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek, iddianameye ilişkin şu bilgileri paylaştı:
“Kamu zararı, toplam suç tarihinden itibaren 160 milyar TL ve 24 milyon dolar olarak hesaplanmıştır. Dosyada yer alan 95 taşınmaz, güncel değerleri yansıtmıyor. Suç tarihi, 10 yıllık bir süreci kapsıyor.”

Yılmaz Özdil’den fondaş medyaya eleştiri: “Amigoluk yapıyorlar”

İddianamenin açıklanmasının ardından muhalefet cephesinde tepkiler arttı. Fondaş medyanın davayı ve iddiaları sulandırma çalışmaları, bazı muhalif yazarların da eleştirisini çekti.

Gazeteci Yılmaz Özdil, medyanın iddianameyi küçümseyen yaklaşımına tepki göstererek, şunları söyledi:
“Bu çok kapsamlı hazırlanmış bir dosya. Vatandaş, günlük telaş içinde 3 bin 900 sayfalık iddianameyi okuyamaz. Herkes güvendiği gazetecileri takip ederek bir sonuca varmaya çalışıyor. Toplumu bilgilendirmek yerine, herkes tuttuğu takımı alkışlar gibi amigoluk yapıyor.”

Özdil, bazı kişilerin iddianameyi küçümseyerek kendilerine alan açmaya çalıştığını da belirterek, “Kiralık tetikçiler ve aklı sıra CHP’li görünen bazı isimler, aslında İmamoğlu’na ağır zarar veriyor. Amatör bir algı faaliyeti yürütüyorlar. ‘Fırsat bu fırsat’ diyerek kendilerini ön plana çıkarmaya çalışıyorlar” dedi.

Exit mobile version