Yılın Son Ay Tutulması Ne Zaman? Burçlara Nasıl Bir Etki Yapacak?

Geçtiğimiz günlerde yaşanan güneş tutulmasından kısa bir süre sonra ay tutulması da yolda. Türkiye'den izlenip izlenmeyeceği ise merakla bekleniyor.

ay tutulmasi 1

Yılın Son Ay Tutulması Ne Zaman? Burçlara Nasıl Bir Etki Yapacak? Dünya üzerinden seyredilebilen ender gök olaylarından biri olan ay tutulması, izleyenlere verdiği görsel haz nedeniyle merakla beklenmekte. Dünya’da yaşayanlara beyaz olarak görünen ayın farklı renklere bürünmesine yol açan tutulmada; göğün geri kalan kısmı da farklı renkler alabilmekte. Yılın pek çok döneminde yaşanabilen ay tutulması, çoğunlukla Türkiye’den de izlenebilmesi nedeniyle ülkemiz gündeminde de çok konuşulan bir olay. Yılın son ay tutulmasının tarihi de, bu nedenle epey merak edilmekte. Ayrıca ay tutulmalarının getireceği burç bazlı gelişmeler de yakından takip edilmekte. Burç uzmanlarının tutulmayla alakalı yorumları, birçok insanın düşüncelerini şekillendirecek nitelikte.

Ay Tutulması Ne Zaman? Hangi Gün ve Saat Kaçta?

Kasım ayı içerisinde olacağı kesinleşen tam ay tutulması, ay ve güneşin arasına dünyanın girmesiyle oluşmakta. Ayın dünyanın gölgesinde kalması sebebiyle oluşan tutulma; ayın gölgede kalış oranına göre tam veya parçalı olarak ikiye ayrılmaktadır. Bu yılın son ay tutulmasının yaşanacağı ayı tespit eden uzmanlar; Kasım ayında bu doğa olayının gerçekleşeceğini ifade etmişti. Ancak bir süredir gün ve saat konusunda netlik bulunmamaktaydı. Yapılan son açıklamalarda, ay tutulmasının gün ve saati de kamuoyuyla paylaşıldı.

Ay tutulmasının ne zaman gerçekleşeceği sorularını yanıtlayan gök bilimciler; 8 Kasım Salı (Yarın) tarihinde tam ay tutulmasının yaşanacağını açıkladı. Türkiye saatiyle 14:00’te yaşanacağı belirlenen ay tutulması, tam tutulma olması sebebiyle de dikkatleri üzerine çekti. Gündüz saatlerinde önemli bir gök olayının tüm insanlığın karşısına çıkması, ay tutulmalarını izlemek isteyenleri heyecanlandırdı.

Yarın yaşanacağı belirlenen ay tutulmasına dair bir kötü haber de mevcut. Asya, Afrika ve Avrupa’nın birçok bölgesinden görülebileceği tespit edilen tutulma; Türkiye’de öğle saatlerine gelmesi nedeniyle gözlemlenemeyecek. Ayın alışılagelmiş görünümünün dışına çıktığı bu anlar; Türkiye’deki meraklılarının görüş alanında olamayacak. Ancak tutulmanın burçlara olan etkisi, tüm dünyada aynı anda yaşanacak. Bunu merak eden burç takipçileri ise, astrologların görüşlerini almaya başladı.

Ay Tutulması ile Burçlarda Nasıl Bir Etki Gözlemlenecek?

Ay tutulmasının görsel zevk açısından verdiklerinin yanında, astrolojiye göre etkilerinin de bulunduğu iddia edilmekte. Bu nedenle astrologlar da ay tutulması dönemlerinde yoğun bir gündeme dahil olmakta. Bu günlerde okuyucularının ve basının sorularını sıkça yanıtlayan uzman astrolog Aygül Aydın; yarın vuku bulacak ay tutulmasıyla alakalı görüşlerini okuyucularıyla paylaştı. Aydın, tutulmanın 16. Boğa burcunda gerçekleşeceğini söyledi.

Tutulmanın Boğa burcunda gelişeceğini aktaran Aygül Aydın; bu sürece bağlı olarak ani aydınlanmalar, yüzeye çıkan gizli bilgiler ve içsel değişimlerin de yaşanabileceğini belirtti. Bu dönemle birlikte insanların nelere izin verip vermeyeceğini keşfedeceğini de söyleyen Aydın; bugüne kadar kamufle edilmiş bütün hataların bir anda terk edileceği döneme gelindiğini açıkladı.

Boğa burcunda yaşanacak tutulmayla alakalı en çok etkilenmesi muhtemel burçlar da belli oldu. Aygül Aydın’ın yazdığı yazıda belirttiği bilgilerde; özellikle Boğa, Koç, Aslan ve Oğlak burçlarında büyük dönüşümler yaşanacağının altı çizilmekte.

Exit mobile version