Yerlikaya’nın ‘gereği yapıldı’ dediği Ferhat Aydoğan, Saray’da görüldü.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın 12 Temmuz 2024 tarihinde “Gereği yapıldı” diyerek duyurduğu operasyonda gözaltına alınan Ak Gençlik Ocakları Genel Başkanı Ferhat Aydoğan, yaklaşık iki ay sonra tahliye edildi. Tahliyesinin ardından sessizliğini koruyan Aydoğan, bu kez Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde görüntülendi.
Adana İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyon kapsamında, başkalarının adına düzenlenmiş sahte kimlik kartlarıyla yakalanan E.V. ve F.A. adlı iki kişi gözaltına alınmıştı.
İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, şahıslar hakkında “Nitelikli Dolandırıcılığa Teşebbüs”, “Belgede Sahtecilik” ve “Nüfuz Ticareti” suçlarından soruşturma başlatıldığı, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandıkları belirtilmişti. Açıklamada, “Devlet kurumlarının adını kullanarak dolandırıcılık yapanlara, suç odaklarına göz açtırmayacağız” ifadeleri yer almıştı.
Operasyonda gözaltına alınan isimlerden biri olan Ak Gençlik Ocakları Başkanı Ferhat Aydoğan’ın iki ay sonra serbest bırakılması dikkat çekti. Aydoğan, tahliyesinin ardından geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Oktay Saral’ı Saray’daki ofisinde ziyaret etti. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Cumhurbaşkanımızın Başdanışmanı Sn. Oktay Saral’ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ziyaret ettik. Nazik kabulleri ve kıymetli sohbetleri için teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.