Yerli otomobil TOGG’un yerlilik oranı yüzde 51 oldu

Türkiye’nin yerli otomobili olan TOGG’un yerlilik oranı açıklandı. Buna göre TOGG’un yerlilik oranı yüzde 51 oldu.

togg

Türkiye’nin yerli otomobili olan TOGG’un yerlilik oranı açıklandı. Buna göre TOGG’un yerlilik oranı yüzde 51 oldu. Daha sonraki dönemlerde bu oranın daha da yükselmesi bekleniyor.

Türkiye’nin yerli otomobilinde sona yaklaşılıyor. Bursa’daki fabrika 208 robot ile üretimi devam eden TOGG’un 2023 mart ayında piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Öte yandan aracın teknik özelliklerine dair bilgilerde gündeme düşmeye başladı. Buna göre TOGG C-SUV modelinin yerlilik oranı yüzde 51 oldu. Yapılan açıklamaya göre ise daha sonraki modellerde bu oranın daha da artacağı belirtiliyor.

TOGG’un 3 yıllık planına baktığımızda, yerlilik oranının 2026’ya kadar yüzde 68 seviyesine kadar çıkılması hedefleniyor. Bu hedefe ulaşılmasında Togg ve Çinli iş ortağı Farasis’in yüzde 50’şer payla kurduğu Siro Energy şirketinin yapacağı üretim büyük önem taşıyor.

Siro Energy, Bursa Gemlik’teki Togg fabrikasının hemen yanına inşa etmeye başladığı yerli lityum pil üretim tesisini 2023 yılına yetiştirmeyi hedefliyor. Tesisin üretime tam kapasite ile faaliyete başladığında yıllık 15 GWh’lik pil üretimi yapacak.

Exit mobile version