Yeniden Refah Partisi, Cumhur İttifakı’na katılma kararı aldı

Fatih Erbakan'ın liderliğini yaptığı Yeniden Refah Partisi, Cumhur İttifakı'na katıldı. İttifak protokolünde Fatih Erbakan'ın imzası da yer aldı.

Yeniden Refah Partisi habermeydan

Yeniden Refah Partisi, Cumhur İttifakı’na katılma kararı aldı. Yaklaşan 14 Mayıs seçimleri için ittifak protokolü başvurularının son gününde gündemde sıcak gelişmeler oldu. AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Büyük Birlik Partisi (BBP) ve Yeniden Refah Partisi’nin, 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimleri’ne, Cumhur İttifakı adıyla girmesine ilişkin protokol Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) sunuldu.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti üzerine saat 12.00’de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir araya geldiklerini duyurdu.

Fatih Erbakan, “Bizzat sayın Cumhurbaşkanı ile mutabakata varılmış oldu. Yeniden Refah Partisi olarak tüm seçim alanlarında kendi amblemizle Cumhur İttifakında seçime girme kararı almış bulunuyoruz. Cumhur ittifakı karşısında kümelenen blok, geçmişte yaşadığımız tecrübeler ve söylemler dolayısıyla ülkemize fayda getirmeyecek bir bloktur. Bu blok ülkemize ve milletimize fayda sağlamayacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız önümüzdeki hafta salı ya da çarşamba genel merkezimize ziyarette bulunacak. Cumhurbaşkanlığı adaylığı sürecimizi de sonlandırmış bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı adaylığı için imza veren, gayret eden teşkilat mensupları ve vatandaşlara teşekkür eden Erbakan, “Şunu unutmamak gerekir; atılan her bir imzanın kısa sürede 70 bin, 80 bin imza seviyesine gelmesinin, gelinen bu noktada çok büyük etkisi olmuştur. Partimizin gücünü, etkinliğini, teşkilatlarımızın dinamizmini ortaya koymuştur. Bu imza süreci ve gelinen bu noktada mutabakat sağlanmasında da bu hayırlı adımlarda da bu imza sürecinin imza verenlerin her birinin çok büyük katkıları olmuştur” diye konuştu.

”YENİDEN REFAH PARTİSİ OLARAK CUMHUR İTTİFAKI’NA KATILDIK”

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bayram Sakartepe, “14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde vatanımızın ve milletimizin ali menfaatleri için Yeniden Refah Partisi olarak Cumhur İttifakı’na katıldık. Hayırlı, uğurlu olsun” ifadelerine yer verdi.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Yelis ise BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin Yeniden Refah Partisi ile temas kurarak ittifakın genişlemesine katkı sağladığını dile getirdi.

HÜDA PAR’DAN DESTEK AÇIKLAMASI

Öte yandan Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu da düzenlediği basın toplantısında, 14 Mayıs’taki Cumhurbaşkanı seçimi için daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a desteklerini bildirdiklerini hatırlattı.

Exit mobile version