Yeni Tosuncuk Kardeşler’den 300 Milyonluk Vurgun!

Samsun ve Konya'da bir saadet zinciri kuran iki kardeş, mağdurlarından 300 milyon lira topladı. Bu kardeşler, yeni Tosuncuklar olarak anılıyor.

dolandirici 1

Ülkemizde saadet zinciri odaklı dolandırıcılık vakalarına her dönemde bir yenisi daha ekleniyor. Tosuncuk vakası olarak bilinen Mehmet Aydın ve Çiftlikbank; son yıllardaki en önemli saadet zinciri dolandırıcılıklarının başında gelmekte. Bu vakanın ardından birçok kez bu sisteme yatırım yapıldığı; sonucunda da binlerce insanın dolandırıcılık suçunun kurbanı olunduğu görüldü. Bu sistemin bir kez daha vatandaşların cüzdanına dokunduğu ve yaklaşık 300 milyon liralık bir vurgun yaptığı ortaya çıktı. Saadet zincirinin son mağdurları, Samsun ve Konya’da yaşayanlar oldu.

Faaliyetlerini Samsun ve Konya’da başlatan iki erkek kardeş; yurt dışında borsa yazılım yaptıkları ve büyüyerek kâr eden bir sistem oluşturduklarını iddia etti. Bu sayede vatandaşlardan yüklü miktarda paralar toplayan kardeşler, kâr payı verme vaadiyle kandırdığı insanların paralarını zimmetlerine geçirdiler ve kayıplara karıştılar. Kamu bankası çalışanı akrabalarını da işin içine dahil eden yeni Tosuncuklar; 300 milyon lirayı bulan vurgunun ardından Samsun’da şikayet edildiler.

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı’na 25 mağdurun şikayetlerini sunan Avukat Berivan Yaralı; adı geçen şüpheli şahısların yakalanması için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. E.P. ve E.P. isimli iki kardeşin başlattığı saadet zinciri sürecinin; kamu bankasında görev alan anneleri ve içlerinden birinin eşi sayesinde daha kolay işlediği öne sürüldü. 1.5 yıldır devam ettiği ifadeler aracılığıyla tespit edilen bu vurgun süreci; Avukat Berivan Yaralı’nın basına yaptığı açıklamayla birlikte daha da bilinir bir hâl aldı.

Dolandırıcılar Büyük Vurgun Sonrasında Kaçtı!

Kurdukları sistemin ilk döneminde düzenli ödeme yapıldığının tespit edildiğini aktaran Berivan Yaralı; sonraki süreçte paraların aktarımının durduğunu belirtti. Bu yönüyle tam anlamıyla bir saadet zinciri sistemi olduğu netleşen bu durum; Avukat Yaralı’nın sözleriyle detaylandırılmakta. Konya’daki yazılımcı kardeşin kurduğu bir sistemle başlayan süreç, Samsun’daki kardeşin çevresindeki insanların katılımıyla büyüyor. Yurt dışı kaynaklı bir borsaya yatırım yaptıklarını ve çok para kazandıklarını söyleyen iki kardeş; yazılımcı kardeşin kurduğu sistem sayesinde kazançlarının sistematik hale geldiğini söylüyorlar. Bu sayede insanları kandıran E.P. ve E.P., yatırım yapanlara da aylık yüzde 8-10 civarında bir geri ödeme yapılacağını anlatıyorlar.

Ödemelerin yapıldığı ve ilk yatırımcıların bir süre kazançlı çıktığı bu sistem; kazançlı çıkanlar sayesinde çok daha yaygın bir hale geliyor. 1.5 yıl boyunca bu şekilde süregelen sistem; daha çok yatırma ve daha çok kazanma vaadiyle içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Son yatırımı yapanlar ödeme alamazken, Ekim ayında yapılan büyük yatırım vurgunu sonrasında iki kardeşten de haber alınamıyor. Avukat Berivan Yaralı’nın aktardığı bu durum; kendisine başvuran 25 kişinin aktardığı hikayelerin kesiştiği noktalardan oluşmakta. Ancak mağdur sayısının çok daha fazla olduğu öngörülüyor.

Sistemin tam anlamıyla bir saadet zinciri modeli olduğunu açıklayan Avukat Yaralı; faillerin kamu bankasına yakın kaynaklarının olmasıyla sistemin uzun süre devamlılık sağlayabildiğini de belirtti. Nitelikli dolandırıcılık suçundan savcılığa başvurulduğunu aktaran Berivan Yaralı; şahısların İstanbul’da olduğunun tahmin edildiğini ve henüz kendilerinin izine rastlanmadığını da sözlerine ekledi. Şüphelilerin başında gelen E.P. ve E.P. kardeşlerin yanı sıra; suça dahil olan akrabalarının da emniyet güçlerince arandığı öğrenildi.

Exit mobile version