Yargıtay Başkanlığı seçimi beşinci tura kaldı

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresinin sona ermesiyle başlayan başkanlık seçimleri dördüncü turda da sonuçsuz kaldı, hiçbir aday salt çoğunluğu sağlayamadı.

yargitay habermeydan

Yargıtay Başkanlığı seçimi beşinci tura kaldı.

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, 24 Mart 2020’de Yargıtay Başkanlığı görevine seçilmiş ve 4 yıllık görev süresi pazar günü itibarıyla tamamlanmıştı. Bu durumun ardından, Yüksek Mahkeme’nin yeni başkanını belirlemek üzere Yargıtay’da sandık kuruldu ve dün sabah saat 08.00’de Yargıtay üyeleri sandık başına gitti.

Seçimin ilk üç turunda hiçbir aday, 348 olan Yargıtay üye sayısının salt çoğunluğu olan en az 175 oyu alamadığı için bugün dördüncü tur oylama yapıldı.

Dördüncü tur oylama sonucunda, Yargıtay Başkanı Akarca 96 oy, 3. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez 125 oy ve 3. Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk ise 105 oy aldı. Bu sonuçlarla seçimde birinci turu kazanacak olan aday çıkmadı ve beşinci tur oylamasına geçildi.

Beşinci tur oylamada da hiçbir adayın salt çoğunluğu sağlayamaması durumunda, seçim yeniden adaylık başvurusunda bulunanlarla tekrarlanacak. Seçimlerde üye tamsayısının salt çoğunluğunun hazır bulunması gerektiği unutulmamalıdır.

 

 

Exit mobile version