Volkswagen, Star Wars temalı iki yeni otomobilini tanıttı!

Alman otomotiv devi Volkswagen bugün Star Wars etkinliğinde Obi-Wan Kenobi dizisi için özel olarak hazırlanan iki yeni otomobilini duyurdu.

Volkswagen Obi-Wan Kenobi

Star Wars dünyasının efsane karakteriyle aynı adı taşıyan Obi-Wan Kenobi spin-off dizisi bugün Disney Plus platformunda yayınlandı. 14 Haziran’da Türkiye’de hizmet vermeye başlayacak platform, yeni dizisiyle tüm dünyada henüz ilk günden büyük ilgi uyandırdı. Yıldız Savaşları evrenini her geçen gün genişletmeye devam eden şirket, son dizisiyle ilgili önemli bir ortaklığa da imza attı.

Alman otomotiv devi Volkswagen, bugün yayınlanan Obi-Wan Kenobi dizisi için iki özel otomobilini duyurdu! Şirketin Buzz serisi, Star Wars karakterlerinden ilham alan yeni görünümleriyle hayranlık uyandırdı. Buzz Light Side Edition ve Buzz Dark Side Edition adıyla çıkan araçlar, bugün Kaliforniya’da gerçekleştirilen Yıldız Savaşları etkinliğinde ilk defa karşımıza çıktı.

Volkswagen ID. Buzz Light Side Edition ve Dark Side Edition tanıtıldı!

Yeni otomobillerin tasarımı Buzz, Volkswagen ve Lucasfilm tasarımcıları tarafından ortak bir şekilde gerçekleştirildi. Tasarım ekibi, araç için iki ikonik Star Wars karakteri Obi-Wan Kenobi ve Darth Vader’dan ilham aldı. Lucasfilm Başkan Yardımcısı ve Yönetici Kreatif Direktörü Doug Chaing otomobillerle alakalı şunları söyledi:

“Obi-Wan Kenobi ve Volkswagen markasının bir araçta nasıl bir araya gelebileceğini keşfetme fırsatı tamamen eğlenceliydi. İyi ve kötü, aydınlık ve karanlık temaları mutlaka arabalar için geçerli kavramlar değildir. İş birliği, otomobillerin destanın iki ikonik karakterinin yansımaları olması için eşsiz bir fırsat sundu.”

Volkswagen ID. Buzz Light Side Edition, alt kısmında Obi-Wan Kenobi’nin göbleğinin tonuna gönderme yapan bej renginde tasarlandı. Üst kısımdaki parlak krom, Star Wars evreninin uzay gemilerinin ve droidlerinin tasarımına bir referans olarak geliştirildi. Arabanın içinden geçen mavi çizgi ise Kenobi’nin aynı renkli ışın kılıcını simgeledi. Rebel Alliance logoları yan camlara ve jantlara yerleştirildi.

Buzz Dark Side Edition siyah ve kırmızı tonlarda, karanlık tarafı simgeleyen bir tasarımla karşımıza çıktı. Araçtaki bazı kırmızı detaylar Darth Vader’ın ışın kılıcına gönderme olarak tasarlanırken; aynı zamanda kaporta ve jantlarda Empire logolarının yer alması dikkatlerden kaçmadı.

Exit mobile version