VGM burs başvurusu nereden ve nasıl yapılıyor? VGM lisans burs başvurusu ne zaman sonlanıyor? VGM bursu ne kadar?

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün (VGM) lisans öğrencilerine yönelik burs başvuru dönemi 21 Kasım'da başladı. VGM burs başvurusu nasıl yapılır sorusu gündeme oturdu İşte 'VGM lisans burs başvuru süreci ne zaman bitiyor?' ' VGM bursu ne kadar?', ' Başvuru nasıl, nereden yapılır?' sorularının cevapları ve VGM burs başvuru ekranı...

vgm bursu habermeydan

Vakıflar Genel Müdürlüğü ortaöğretim (ilkokul/ortaokul/lise), yükseköğrenim (önlisans/lisans), yabancı uyruklu önlisans ve lisans öğrencilerine yönelik burs desteğinde bulunuyor. Ortaöğrenim öğrencilerinin burs başvuru işlemlerinin sona ermesi üzerine lisans, önlisans ve yabancı uyruklu öğrencileri kapsayan burslar için başvuru süreci başladı. Merak konusu olan, ‘VGM burs başvurusu nereden, nasıl yapılır?’, ‘ VGM burs başvuru tarihleri ne zaman?’ sorularının cevabını sizler için derledik.

VGM BURS BAŞVURULARI İÇİN SON TARİH NEDİR?

2022-2023 eğitim öğretim yılı Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) burs ve eğitim yardımı başvuruları için tarihler açıklandı.

Ortaöğrenim Eğitim Yardımı: 07 Kasım 2022 – 20 Kasım 2022

Yükseköğrenim Bursu (lisans/ön lisans): 21 Kasım 2022 – 30 Kasım 2022

Yabancı Uyruklu Öğrenci Bursu: 21 Kasım 2022 – 30 Kasım 2022

Yükseköğrenim burs desteği önlisans ya da lisans programı öğrencilerine bir eğitim yılında 8 ay (Ekim-Mayıs), ortaöğrenim bursu ise ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine bir eğitim yılında 9 ay (Ekim-Haziran) süre için verilmektedir.

VGM BURS BAŞVURUSU NEREDEN VE NASIL YAPILIR?

Vakıflar Genel Müdürlüğü Eğitim Yardımları için başvurular her yıl Genel Müdürlük tarafından açıklanan tarihler aralığında Genel Müdürlüğün web sitesi olan www.vgm.gov.tr üzerinden başvuru formu doldurularak yapılmaktadır.

VGM LİSANS/ÖNLİSANS BURS BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYIN!

VGM YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ BURS BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYIN!

VGM BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Vakıflar Genel Müdürlüğü VGM şu ana kadar burs başvuru sonuçlarına dair resmi bir açıklama gerçekleştirmedi.

Geçtiğimiz sene ortaöğrenim burs başvuru işlemleri 1-15 Ekim tarihleri arasında alınmış ve sonuçlar Aralık ayının sonunda açıklanmıştı.

21-30 Kasım aralığında yapılacak üniversite burs başvurularının sonuçlarının açıklanması için öncelikle KYK burs sonuçlarının duyurulması bekleniyor çünkü KYK’dan karşılıksız burs almaya hak kazanan adaylar VGM burslarından faydalanamıyor. Burs sonuçları, açıklandığında www.vgm.gov.tr adresi üzerinden erişilebilir olacak.

VGM BURSU NE KADAR?

VGM’nin resmi internet sitesinden paylaşılan açıklamada “2022-2023 eğitim yılında öğrencilerimize verilmesi planlanan eğitim yardımı/burs miktarları ortaöğrenim eğitim yardımı için aylık 200,00 TL, yükseköğrenim bursu için ise aylık 650,00 TL’dir.” ifadelerine yer verildi.

.

 

.

Exit mobile version