Vegan müşteriden Burger King’e flaş dava!

İsrail'de ilginç bir olay gündeme geldi. Vegan bir dindar adam, Burger King şubesinden çizburger sipariş etti. Fakat gelen ürün herkesi şok etti!

Burger King

Burger King, başta İsrail olmak üzere bazı ülkelerde Koşer mağazalar bulunduruyor. Bu lokasyonlar, Yahudi inancına göre yenilmesi ve kullanılmasında dini bir sakınca bulunmayan gıdalardan oluşuyor. Fakat Tel Aviv’de ortaya çıkan son olaylar, şirketin bazı hassasiyetleri göz ardı ettiğini gösteriyor.

Vegan bir dindar adam, koşer olarak hizmet veren bir şubede çizburger sipariş ediyor. Fakat önüne gelen yemekte bulunan peynirin inek sütünden olduğunu anlıyor. Bunun üzerine müşteri, Tel Aviv Bölge Mahkemesine Burger King aleyhinde dava açıyor.

Burger King vegan müşteriyi yanılttı!

Davacının avukatı Amit Ben Aroya, olayın detaylarını kamuoyu ile paylaştı. Açıklanan detaylara göre davacı vegan peyniri olduğunu düşündüğü bir hamburgeri ısırdıktan sonra, yediği peynirin kalitesini merak etti ve kasaya sordu. “Normal peynire çok benzer bir tat nasıl üretmeyi başardınız?” diye soran adam, tezgahtardaki çalışandan şok edici bir yanıt aldı. Bunun sıradan bir peynir olduğunu öğrendi.

Davacı tezgahtardan aldığı bu cevap karşısında adeta şok oldu! “Herkesin vücuduna hangi gıdaların girdiğini bilme hakkı vardır ve hiç kimsenin ürünlerdeki içerikler hakkında tüketicileri yanıltmasına izin verilmemelidir,” dedi.

Burger King şirketinden de konuya ilişkin cevap gecikmedi. Dava başvurusunun henüz firmaya ulaşmadığını açıklayan yetkililer, geldiğinde hemen inceleyip duruma göre cevap vereceklerini paylaştı.

Burger King son dönemlerde dini sebepler konusunda hassas kişiler için özel gıdalar hazırlıyor. Bunlar arasında domuz eti yerine hindiden yapılan hamburgerler, vegan Cheddar peyniri içeren koşerli çizburgerler bulunuyor.

Exit mobile version