Ünlü İş İnsanı Aysun Kibar, Londra’da 44 Milyon TL Dolandırıldı!

Kibar Holding'in yönetim kurulu üyesi Aysun Kibar, İngiltere'de yapmayı düşündüğü bir yatırımda 44 milyon TL dolandırıldı.

aysun kibar

İngiltere medyasında büyük yankı uyandıran bir dava, Türkiye’yi de doğrudan ilgilendiriyor. Kibar Holding’in yönetim kurulu üyelerinden ve varislerinden Aysun Kibar; emlak yatırımı yapmak istemesi nedeniyle 2 milyon pound (44 milyon TL) dolandırıldı. Londra’da yargıya taşınan bu konu, İngiliz basınında da epey ilgi çekti. Ünlü iş insanı Aysun Kibar’ın, Harvard mezunu bir avukat olan Tim Damiani tarafından dolandırılması sonucunda açılan dava; İngiltere’deki yankısıyla birlikte Türkiye gündemine de girdi.

Londra‘da devam eden duruşma sürecinde, jüriye sunulan ifadeler ışığında olayın detayları da netleşmeye başladı. Tim Damiani’nin Aysun Kibar’ı hiç görmediği bir evi satın almaya ve bu eve 1.5 milyon pound ödemeye ikna ettiği; jüriyle paylaşılan ifadeler arasında duyuldu. Mayfair adlı bölgede bulunduğu söylenen bu evin alımından vazgeçen Aysun Kibar; sonrasında Damiani’den parayı geri istedi. Ancak Damiani’nin paranın geri istenmesi sonrasında, böyle bir anlaşmanın yapılmamış gibi bir tavır takındığı belirtildi.

Aysun Kibar’, ödediği parayı geri alamaması üzerine olayı mahkemeye taşıdı. Mahkemede ifade veren Tim Damiani, dolandırıcılık olayının yaşanmadığını ve eşinin Aysun Kibar’la beraber büyümüş birisi olduğunu anlattı. Duruşma içerisinde sunulan kayıtlarda, Tim Damiani’nin farklı isimler ve mahlaslar sunulduğu da belirtildi. Aysun Kibar’ın ifadesinde, Tim Damiani’yi Dr. Ali Tamimi olarak tanıdığına yer verildi. Ayrıca Aysun Kibar’ın bu davadaki avukatlığını üstlenen Sophie Stannard, müvekkilinin vatandaşlık için Londra’da mülk alma planı yaptığını açıkladı.

Damiani Pasaport Alırken De Dolandırdı!

Aysun Kibar’ın avukatının mahkeme heyetine yaptığı açıklamada; müvekkilinin vatandaşlık işlemleri için ev almak istediği ve bu durumun sonucunda Tim Damiani tarafından dolandırıldığı belirtildi. Türkiye haricinde de vatandaşlığının bulunmasını isteyen ve bu yönde bir yatırım planlayan Kibar’ın; ülkede etkili bir ailesi olduğu ve yıllık gelirinin 255 bin poundu bulduğu da ifade edildi. Avukat Sophie Stannard; ünlü iş insanının ev alma süreci esnasında çocuklarının pasaport işlemleri sebebiyle de, Damiani tarafından dolandırıldığı bilgisini mahkeme heyetiyle paylaştı.

Kibar’ın Dr. Ali Tamimi olarak bildiği Tim Damiani’yle Harvard mezunu bir avukat olması sebebiyle iletişime geçtiğini söyleyen avukat Stannard; yatırım yaparken de Damiani’nin kendisine aracılık etmesi ricasında bulunduğunu aktardı. Ancak hem ev alma sürecindeki 1.5 milyon poundun, hem de çocuklarının pasaportu için verdiği 300 bin poundun kayıp olduğu belirtildi. Ayrıca Damiani’nin 300 bin pound aldığı pasaport işlemleri için, sonraki süreçte İtalyan bir arkadaşını ve İtalyan pasaportu almayı önerdiği de davadaki ifadelerde gündeme geldi. Bu duruma rağmen Damiani’nin parayı iade etmediği ve sorunu arkadaşına yönlendirmeye çalıştığı da iddia edilmekte.

Ev ve pasaport süreçlerinde gelişme kaydedilmemesi sebebiyle endişelenen Aysun Kibar; sonraki süreçte avukatıyla birlikte Tim Damiani’nin gönderilen parayı kumarda harcadığını tespit ettiğini aktardı. İngiliz basını tarafından davaya dair paylaşılan fotoğraflarda, Mayfair’de satın alınması planlanan evin görsellerinin de yer aldığı görüldü. Damiani ve Aysun Kibar arasındaki davanın uzun bir sürece yayılması bekleniyor.

Exit mobile version