TÜRKİYEYİ ZEHİRLEYEN ŞEBEKEYE BÜYÜK DARBE

NARGİLE TÜTÜNÜ KAÇAKCILIĞINDAN ZEHİR TACİRLİĞİNE UZANAN BÜYÜK DARBE

abdullahalpustun

İstanbul Emniyet müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığınca Uzun Süredir gizli ve Koordineli Yürütülen Operasyon Başarıyla Tamamlanmıştır. Uzun Süredir İzi Sürülen Uyuşturucu Baronlarına Büyük Baskının 5 Farklı İl’de Gerçekleştirilmesi Neticesinde; Belçika Ve Hollanda’da Büyük Kokain Ticari Ve Avrupa’nın Birçok Ülkesinde Farklı Suçları Olan Bu Organizasyoncuların Suçtan Kaynaklanan Tüm Malvarlığına El Konuldu. Suçtan Elde Edilen Malvarlığı Değerlerini Aklayan ve uyuşturucu kartellerinin kara kutusu olarak bilinen Abdullah Alp Üstünün ’de aralarında bulunduğu 32 kişi Gözaltına Alındı.

operasyon ile ilgili önemli gelişmeler!

 

Bahse konu uyuşturucu ticareti organizasyoncuların geçmişi ise nargile ve sigara başta olmak üzere sair tüm tütün ürünlerinin kaçakçılığı ile başlamıştır. Yapılan operasyonlar neticesinde elde edilen veriler ise bu hususu kanıtlar niteliktedir. Nargile ve sigara kaçakçılığından uyuşturucu baronluğuna uzanan yolun en önemli isimlerinden olduğu bilinen şüpheli Abdullah Alp Üstünün hakkında ise uzun yıllardır yapılan soruşturma neticesinde suçtan elde edilen paraları akrabalık ilişkisi olduğu bilinen Naci Yılmaz ve Tekin Yılmazın suç gelirlerini galeri ve benzeri işlerde akladığını, soruşturmanın derinleterek devam ettiği öğrenildi.

 

UYUŞTURUCUDAN ELDE EDİLEN 1 MİLYAR LİRALIK MAL VARLIĞINA EL KONULDU

‘Suçtan Kaynaklanan Malvarlığı Değerlerini Aklama’ suçu kapsamında yürütülen bu soruşturmada, Hollanda başta olmak üzere Avrupa’nın birçok ülkesinde kokain ticareti ve farklı suç faaliyetleri olan bu organizasyonun, ülkemizde var olan menkul ve gayrimenkul olmak üzere 1 milyar Türk lirası üzerindeki mal varlığına el konuldu.

Operasyon sırasında da yaklaşık 100 milyon Türk lirası üzerinde nakit ve mücevherat ele geçirildi.

AVRUPALI ZEHİR TACİRİ JOSS

Eski Hollanda Güvenlik ve Adalet Bakanı Ferdinand Grapperhaus’ı ölümle tehdit eden Joseph Johannes Leidekkers, Hollanda ve Belçika’da 200 bin Euro para ödülüyle aranıyor.

Abdullah Alp Üstünün bacanağı olan Joss (Joseph Johannes Leidekkers)  Türkiye uzantısı olan Abdullah Alp Üstün ve aile bireylerinin de aralarında olduğu tespit edilen ve diğer yardım ve yataklık yapanların yakalanmalarının an meselesi olduğu, yoğun çalışmaların devam ettiği elde edilen bilgiler arasında yer almaktadır.

Joss (Joseph Johannes Leidekkers)’in Şişli’de lüks bir rezidans binanın üst katını kapatıp kendilerine yaşam alanı yaptıkları öğrenildi.

ZEHİR TACİRİ BODRUM’DA YAKALANDI

Uyuşturucu kartelinin kara kutusu Abdullah Alp Üstün Bodrum’da lüks bir villada yakalandı. Türkiye’de Siirtli Naci olarak bilinen organize suç örgütüyle iş birliği yapıyordu.

Söz konusu uyuşturucu trafiğinin Güney Amerika’dan Afrika’ya Afrika’dan Avrupa’ya Güney Amerika ülkelerine uzanan bir şebeke. Naci Yılmaz kokainin geldiği güzergâh eroinin geldiği güzergâh Afrika Türkiye Türkiye den Avrupa’ya Abdullah Alp Üstün’ün Türkiye de birçok paravan şirket kurduğu ve bahse konu illegal çetenin yine Türkiye de Denizcilik Şirketi kurduğu nargile tutunu kaçakçılığından uyuşturucu tacirliğine giden yolun tüm zeminini hazırladığı bilinmektedir.

Türk Ceza Yasası kapsamında katalog suçlardan olan  uyuşturucu ve uyarıcı madde ticaretinde aktif rol alan, Türkiye’yi zehirleyen şebekeye büyük darbe ülkemizi ve Avrupa’yı zehirleyen zehir şebekesi günümüzün insanlık sucu olarak dünya gündeminde yerini alan zehir şebekeleri dur durak bilmiyordu.

 

Türkiye’de ki uyuşturucu kullanım yaşı 14 e düştü bu zamana kadar hep sokak satıcıları yakalanıyordu ilk defa uluslararası şebekeyi yöneten zehir tacirlerinden, Abdullah Alp Üstün ile  bacanağı Joseph Johannes Leidekkers ve  Yılmaz gözaltına alındı ve adalet karşısına çıkacak 

 

Exit mobile version