Türkiye’nin en yüksek ayaklı viyadüğü trafiğe açılıyor

Konya'da yapımı tamamlanan 26 Kasım'da açılışı gerçekleştirilecek olan Eğiste Hadimi Viyadüğü, Akdeniz ve İç Anadolu'yu birbirine bağlayacak.

en yuksek viyaduk habermeydan e1669363026563

Konya-Hadim-Taşkent-Alanya güzergahında yapımı tamamlanan Akdeniz ile İç Anadolu’yu kesintisiz birbirine bağlayacak 1400 metre uzunluğunda ve 166 metre ayak yüksekliği olan Eğiste Hadimi Viyadüğü trafiğe açılıyor. Türkiye’nin en yüksek ve en uzun dengeli konsol köprüsü olacak viyadük, 12,5 metre platform genişliğe sahip 2 farklı köprü şeklinde projelendirildi. Eğiste Hadimi Viyadüğü, gidiş-geliş güzergahında 4 şeritte trafiğe hizmet verecek. Viyadükle mevcut yol 4 bin 400 metre kısalacak. Eski güzergâha göre 20 dakika zaman tasarrufu sağlanacak. Viyadüğün Konya-Karaman ayrımı Belören Hadim Devlet Yolu üzerine yapıldığını söyleyen Karayolları 3. Bölge Müdürü Serdar Ateş, “Bu proje içinde Eğiste Hadimi Viyadüğü var. Viyadük, 1400 metre uzunluğunda ve ayak yüksekliği 166 metredir. Ülkemizin en yüksek ayak yüksekliğine sahip dengeli konsoludur ve en uzunudur. Eski güzergaha göre yolu 4,4 kilometre kısaltacaktır ve 20 dakika zaman tasarrufu sağlayacaktır.” ifadelerini kullandı. 26 Kasım Cumartesi günü yapılacağı bilgisini paylaşan Ateş, “Şu an son rötuşları yapıyoruz. Yatay ve düşey işaretlemeleri yapıyoruz. Peyzaj çalışmalarımız devam ediyor. Allah izin verirse cumartesi günü Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanımızın teşrifiyle viyadüğümüzü trafiğe açmış olacağız” diye konuştu. 26 Kasım Cumartesi günü yapılacağı bilgisini paylaşan Ateş, “Şu an son rötuşları yapıyoruz. Yatay ve düşey işaretlemeleri yapıyoruz. Peyzaj çalışmalarımız devam ediyor. Allah izin verirse cumartesi günü Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanımızın teşrifiyle viyadüğümüzü trafiğe açmış olacağız.” diye konuştu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Eğiste Hadimi Viyadüğü’nü inceledi ve “Türkiye’nin en yüksek ayaklı köprüsünü inşa ederek Toroslar’a adeta bir mühür vuruyoruz.” dedi.

Exit mobile version