Türkiye ile Irak arasında medya ve iletişim alanlarında iş birliği

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun ve Irak İletişim ve Medya Komisyonu Yürütme Organı Başkanı Dr. Ali Hussein Abdul Qader Al-Moayyed, iki ülke arasında “medya ve iletişim” alanlarında iş birliğini artıracak mutabakat zaptını imzaladı.

Turkiye ile Irak arasinda medya ve iletisim alanlarinda is birligi habermeydan

Türkiye ile Irak arasında medya ve iletişim alanlarında iş birliği.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile Irak Cumhuriyeti İletişim ve Medya Komisyonu arasında imzalanan “Medya ve İletişim Alanında İş Birliğine İlişkin Mutabakat Zaptı” ile iki ülke arasındaki dostane ilişkilerin daha da güçlendirilmesi ve medya ve iletişim alanlarında yakın iş birliğinin artırılması hedefleniyor. Buna göre iki ülke, mutabakat zaptı hükümlerine ve kendi ülkelerinde yürürlükte olan kanun, kural, yönetmelik ve ulusal politikalara tabi olarak, medya, iletişim ve yayıncılık alanlarında karşılıklılık ve karşılıklı yarar temelinde, iki ülke arasındaki iş birliğini güçlendirmeye, teşvik etmeye ve geliştirmeye çalışacak.

Bağdat’ta imzalanan mutabakat zaptına göre “İletişim”, “Kamu Diplomasisi” ile “Medya ve Radyo” alanlarında iş birliği teşvik edilecek ve geliştirilecek.

Mutabakat ile medya ve iletişim alanında, iki ülke arasında bilgi ve deneyim alışverişi, en iyi uygulamaların ve deneyimlerin paylaşılması, karşılıklı yarar ve çıkar sağlayan girişim ve projeler üzerinde iş birliği sağlanacak. Ayrıca toplantılar, seminerler, çalıştaylar, eğitimler ve konferanslar düzenlenecek ve medya, iletişim ve radyo alanlarında yetkililer ve uzmanlar arasında karşılıklı ziyaretler gerçekleştirilecektir.

Mutabakat Zaptı, 1 yıl süreyle yürürlükte kalacak.

Exit mobile version