Turistik Doğu Ekspresi Biletleri Satışa Çıktı!

Kış turizminin popüler olaylarından Turistik Doğu Ekspresi için biletler satışa sunuldu.

kars tren 1

Ülkemizde son yıllarda kendisine geniş bir kitle edinen kış turizmi, yepyeni rotalarla daha da canlanıyor. Birkaç yıldır özellikle de gençler tarafından merakla takip edilen Doğu Ekspresi seferleri; bu yıl da kış aylarında gezmek isteyen herkesin ilgisini çekmekte. TCDD’nin haftada 1 kez düzenlediği Doğu Ekspresi seferinin yoğunluğu nedeniyle, kış aylarında aktif hale gelen üç sefer daha eklendi. Bu seferlere Turistik Doğu Ekspresi ismi verilirken; geçtiğimiz yıllarda eklenen yeni seferlerde de yer bulunamadığı görüldü.

Kış şartlarının kendisini göstermeye başlamasıyla birlikte, Ankara’dan Kars’a hareket eden Doğu Ekspresi için de talep süreci başlamış oldu. Kars Turizm Birliği Başkanı Halit Özer; şehir halkının da kış aylarında hareketliliği sağlayabilmek adına Doğu Ekspresi seferlerinin arttığı sürece girmeyi beklediğini söyledi. Haftanın üç günü sefer yapacak Turistik Doğu Ekspresi sayesinde, Kars’ın önemli ölçüde turist ağırladığını ifade eden Özer; gelen turistlerin şehirdeki esnaf için önemli bir gelir kaynağı olduğunu da belirtti.

Geçtiğimiz iki kışta pandemi nedeniyle yoğunluğun görece daha az olduğunu aktaran Halit Özer; bu yıl itibarıyla yeniden beklenen seviyelerin üstüne çıktığını ifade etti. TCDD’nin verdiği rakamlara göre geçen yılın iki katı kadar bilet talebinin şimdiden oluştuğunu söyleyen Özer; bu gelişmenin kendileri açısından çok sevindirici olduğunu aktardı. Turizm amaçlı seyahat sunan Turistik Doğu Ekspresi sayesinde birçok farklı yerel değerin de öne çıkabildiğini dile getiren Özer; yakın dönemde başlayacak seferler öncesindeki son hazırlıkların da şehir ahalisi tarafından tamamlandığını paylaştı.

Turistik Doğu Ekspresi Biletleri Ne Kadar?

Haftada 1 kez yapılan Doğu Ekspresi seferlerinin şu anda da devam ettiğini belirten Kars Turizm Birliği Başkanı Halit Özer; bu seferin ağırlıklı olarak yerel halkın kullanımına yönelik olduğunu ifade etti. 2022-2023 sezonundaki ilk turistik sefer, 12 Aralık’tan itibaren Ankara’dan hareket edecek. Doğu Ekspresi’nin her iki versiyonunu kullananlara göre; turistik seferlerin şehre ilk defa adım atacak insanlara daha uygun bir konfor sağladığı öngörülüyor. İki sefer arasında tarife farkı olduğuna da değinen Halit Özer; Doğu Ekspresi bilet fiyatının 270, Turistik Doğu Ekspresi bilet fiyatının ise 1300 TL olduğunu söyledi.

Turizm sezonunun kendileri için şimdi başlayacağını aktaran Halit Özer; karın erken yağmasıyla birlikte hareketliliğin başlayacağını ve bölge halkının da bu durumu merakla beklediğini belirtti. Doğu Ekspresi’nin popülerleşmesi sayesinde yeme içme turizminin geliştiğini, otel sayısının 7’den 40’a çıktığını söyleyen Kars Turizm Birliği Başkanı; her yıl ile gelen insan sayısının 40 binden 200 bin civarına ulaştığını ifade etti. Bu sezonla birlikte 300 bin rakamını geçeceklerine inandıklarını aktaran Özer; bilet satışlarının şimdiden çoğalmasıyla bu inancın tazelendiğini dile getirdi.

Seyahat acenteleri ve TCDD’den satılan Turistik Doğu Ekspresi biletlerinin büyük bir çoğunluğunun satıldığı öğrenildi. 12 Aralık tarihinde bu yılın ilk seferini yapacak olan tren; Kars ve çevresini ilk defa görecek yüzlerce insanı da beraberinde getirecek. Kars turizmine yatırım yapan oluşumların da, gelen ilk treni coşkulu bir karşılamayla selamlaması planlanıyor.

Doğu Ekspresi ve aynı yoldan ilerleyen Turistik Doğu Ekspresi; Ankara ve Kars şehirleri arasında ilerler. Trenin durduğu diğer şehirlerin ise Kırıkkale, Kayseri, Sivas, Erzincan ve Erzurum olduğu bilinmekte. Kars’la birlikte Erzurum’un da Doğu Ekspresi turizmini merakla beklediği öğrenildi.

Exit mobile version