Tüm Devlet erkanı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün huzurunda

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 84. yılı dolayısıyla Anıtkabir'de resmi tören ile anılıyor. 

10 kasim habermeydan

84 yıl önce 10 Kasım 1938’de saat 09.05’te Dolmabahçe Sarayı’nda hayata gözlerini yuman Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk, için tüm yurtta sirenler çalacak ve saygı duruşunda bulunulacak. Anıtkabir’de düzenlenen resmi törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve devlet erkanı saygı duruşunda bulundu. Törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’de katıldı. Erdoğan ve devlet erkanı tarafından Anıtkabir’deki Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Misak-ı Milli Kulesi’ne geçildi. Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayan Erdoğan, “84. yıldönümünde zat-ı halinizi, kahraman silah arkadaşlarınızı ve şehitlerimizi bir kez daha rahmetle yad ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’ni Türkiye Yüzyılı vizyonuyla geleceğe hazırlıyoruz. Milletimizin asırlık hayallerini gerçeğe dönüştürene kadar durmayacak, saldırılar karşısında yılmayacak, mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Ruhun şad olsun”

Ayrıca sosyal medya hesabından da paylaşımda bulunan Erdoğan, Atatürk’ün ebediyete intikal ettiği saat olan 09.05’te şu ifadeler yer verdi : İstiklal mücadelemizin Başkomutanı, Cumhuriyetimizin Banisi Gazi Mustafa Kemal’i ebediyete irtihalinin 84. yılında saygı, rahmet ve minnetle yad ediyorum.

Exit mobile version