Trafik kazası sonrası yaralanan Meral Danış Beştaş, ambulans uçağıyla Ankara’ya nakledildi

06 CJU 114 plakalı aracın şarampole devrilmesi sonucu HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş yaralandı. Araçta bulunan diğer iki kişi ise hafif yaralarla kurtuldu. Olayın ardından hastane önünde bir grup partili ile görevliler arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

hdp habermeydan

Meral Danış Beştaş, HDP Grup Başkanvekili ve Yeşil Sol Parti Erzurum milletvekili adayı, Erzurum’da trafik kazası geçirdi ve Sağlık Bakanlığına ait bir ambulans uçakla Ankara’ya sevk edildi.

Kırgındere Kavşağı’nda meydana gelen trafik kazasında yaralanan Beştaş, önce Karayazı Devlet Hastanesine kaldırıldı, ardından Erzurum Şehir Hastanesine sevk edildi ve burada ayrıntılı tetkikleri yapıldı.

Erzurum Şehir Hastanesinde yapılan tetkikler sonucu vücudunda kırıklar tespit edilen Beştaş, Sağlık Bakanlığına ait ambulans uçakla Ankara’ya sevk edildi.

HDP Genel Merkezi’nden parti meclis üyesi Talha Kaya, hastane önünde yaptığı açıklamada, Beştaş’ın tüm tetkiklerinin yapıldığını ve beyinde ve organlarında herhangi bir hasarın olmadığını ancak belinde kırık tespit edildiğini söyledi.

Beştaş da kazayla ilgili olarak gazetecilere yaptığı açıklamada, seçim çalışmaları sırasında kaza geçirdiğini ve Erzurumlulara teşekkür ederek, “Birlikte iyileşeceğiz, ben de iyileşeceğim” ifadelerini kullandı.

Hastane önünde bekleyen bazı parti üyeleri ile hastane görevlileri arasında kısa süreli bir gerilim yaşandı, bu arada HDP Siirt Milletvekili olan Meral Danış Beştaş da dahil Mehmet Vefa Uysal’ın yönetimindeki 06 CJU 114 plakalı otomobil dün Karayazı ilçesi Kırgındere Kavşağı’nda şarampole devrilmiş ve sürücü Uysal ile araçta bulunan Mehtap Demirkaya hafif şekilde yaralanmıştı.

Exit mobile version