TOKİ Kuralarında İlk Etap Bitti! İkinci Etap Ne Zaman Başlıyor?

TOKİ kuralarının ilk etabı, dün itibarıyla tamamlandı. İkinci etap kura çekimleri ise merakla bekleniyor.

toki1 1

Geçtiğimiz Eylül ayında katılımlara açılan TOKİ’nin “İlk Evim, İlk İş Yerim” projesinde; ilk kuralar 7-16 Kasım tarihleri arasında çekildi. 12 ilde yapılacak ilk etabın talihlilerini belirleyen TOKİ; ikinci etapta ise 11 ilin daha kuralarını çekmiş olacak. 17 Kasım (Bugün) itibarıyla başlayacağı açıklanan kuraların şehirleri de merakla beklenmekteydi. TOKİ’nin bir sonraki etabının hangi şehirlerdeki talipleri belirleyeceği; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından resmen açıklandı.

7-16 Kasım tarihlerinde tamamlanan çekilişlerde, 21 bin 893 konutun hak sahibi belirlenmiş oldu. 500 bin konut hedefiyle başlatılan projede, ilk etap itibarıyla yüzde 4’lük bir kesimin hak sahipliği kesinleştirildi. 12 ili kapsayan kura çekimleri, dün itibarıyla yerini ikinci etap kuralarına bıraktı. Bugün başlayacak olan TOKİ ikinci etap kura çekimlerinde ise; 11 ilin daha TOKİ talihlileri netleşecek. İlk etaptaki yüzde 4’lük oranın, bu etapta da benzer seviyede kalması ve ilk iki etabın sonunda %8-9 civarında evin kurasının tamamlanması planlanıyor.

11 günlük takvimde 29 bin kişinin ev sahibi olmak için ilk adımı atacağı kura çekimlerinin şehirleri de netleşti. Her güne bir kura çekimi planlayan TOKİ; aralarında Güneydoğu’nun büyük şehirlerinin de bulunduğu birçok ildeki talihlileri belirlemeye hazırlanıyor.

TOKİ’nin bugünden itibaren başlayacak ikinci etap kura çekimi takvimi şu şekilde;

17 Kasım Perşembe: Kilis 550 konut – Muş 1150 konut

18 Kasım Cuma: Bingöl 100 konut – Gaziantep 10 bin 24

19 Kasım Cumartesi: Erzurum 2 bin 420 konut

21 Kasım Pazartesi: Erzincan 1147 konut

22 Kasım Salı: Tunceli 250 konut

23 Kasım Çarşamba: Elazığ 1831 konut – Gaziantep 2. Kura

24 Kasım Perşembe: Adıyaman 2 bin 650

TOKİ Kura Çekimleri Saat Kaçta, Canlı Yayın Nerede?

TOKİ’nin yapacağı ikinci etap kura çekimleri, her şehir için belirlenen günlerde saat 09.00’da başlayacak. Diyarbakır, Gaziantep, Erzurum gibi nüfus yoğunluğu fazla şehirlerin de yer aldığı kura çekimi işlemleri; TOKİ’nin canlı yayın sitesi www.toki.tv’den naklen yayınlanacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un açıkladığı bilgiler arasında; TOKİ’nin kura çekimlerinin tamamlanacağı tarih de bulunuyor. Bakanın açıkladığı takvim, Kasım ayı itibarıyla başlayan sürecin Mart ayında sona ereceğini işaret ediyor. 2023’ün ilk çeyreğinde tamamlanması hedeflenen kura çekimi işlemleri, ilerleyen dönemde temel atma ve teslim törenleriyle de perçinlenecek. Bu törenlerde Bakan Kurum’la birlikte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da yer almasına kesin gözüyle bakılıyor.

TOKİ Başkanı Ömer Bulut’un yaptığı açıklamada ise; ikinci etabına başlanmaya hazırlanan kura çekimi sürecinin, yıl sonuna dek 250 bin konuta kadar uzanacağı belirtildi. Geriye kalan 250 bin konut ise 2023 yılına sarkacak.

Exit mobile version