Ticaret Bakanlığı duyurdu: Deprem fırsatçılarına 14.5 milyon lira ceza

Ticaret Bakanlığı "Deprem sonrası satılık ve kiralık emlak fiyatlarında artış yapan kişilere cezai yaptırım uygulandı" açıklamasında bulundu.

deprem habermeydan

Ticaret Bakanlığı, İstanbul'da meydana gelen depremin ardından emlak piyasasında bazı kişilerin aynı gün içinde satılık ve kiralık ilanlarında fiyat artışı yapmalarına karşı harekete geçti.

Deprem fırsatçılarına 14.5 milyon lira ceza…

Ticaret Bakanlığı, İstanbul’da meydana gelen depremin ardından emlak piyasasında bazı kişilerin aynı gün içinde satılık ve kiralık ilanlarında fiyat artışı yapmalarına karşı harekete geçti. Bakanlık, bu tür artışların spekülatif amaçlarla yapıldığını belirleyerek, söz konusu ilan sahiplerine cezai yaptırım uyguladı. Emlak sektöründe denetimleri sıkılaştıran Ticaret Bakanlığı, deprem gibi doğal afetlerin ardından piyasada istismar yapılmasına engel olmak amacıyla bu tür uygulamalara karşı sıkı takip başlattı. Bakanlık, bu tür uygulamaların halkın mağduriyetini artırabileceğini ve piyasada düzensizliğe yol açabileceğini vurguladı. Bu süreçte, emlak ilanlarının düzenlendiği platformlar da denetim altına alınarak, illegal fiyat artışlarına karşı önlemler alındı.

Ticaret Bakanlığını sosyal medya platformu X’te yaptığı açıklama şöyle: “23 Nisan 2025 tarihinde İstanbul’da meydana gelen deprem sonrasında, aynı gün içinde satılık ve kiralık emlak ilanlarında fiyat artışı yapan kişiler Ticaret Bakanlığımızca tespit edilmiş ve vatandaşlarımızın zor durumda olmalarını fırsata çevirmek isteyen bu kişilerin her biri hakkında 250.000 TL olmak üzere toplam 14.500.000 TL idari para cezası uygulanmıştır.

Ticaret Bakanlığımızca, deprem sonrasında emlak sektöründe vatandaşlarımız aleyhine gelişebilecek durumlar takip edilmeye ve mağduriyete neden olabilecek uygulamaları engellemeye yönelik tedbirler alınmaya devam edilecektir.”

Exit mobile version