THY’nin Bugünkü Seferleri 24 Bin 610 Kişiyi Tahliye Edecek!

Depremin olduğu günden bu yana yoğun çaba gösteren THY; bugün yapacağı seferlerle 24 bin 610 kişiyi bölgeden çıkaracak.

thy 1 1

Kahramanmaraş’ta aynı günde iki deprem birden yaşandı ve tüm Türkiye 10 ilde yaşanan sürece kilitlendi. Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Diyarbakır, Osmaniye gibi şehirlerde enkazlardaki arama kurtarma çalışması sürüyor. Birinci haftası geride kalan depremde, bu günlerde dahi birçok insanın hayatta kaldığı görüldü. Çalışmaların büyük bir titizlikle ilerlemesini bekleyen kurum ve kuruluşlar ise; deprem alanında çalışan görevlilere maksimum desteği sunmayı arzuluyor. Bu kuruluşlar arasında en çok öne çıkanlardan Türk Hava Yolları (THY); günlerdir sürekliliğini arttırdığı seferleriyle birçok vatandaşı deprem alanından çıkardı.

Depremde ev ve iş yerleri yıkılan, yaralanan veya bölgede kimsesi olmayan vatandaşları acilen tahliye eden THY yetkilileri; bölgeden hareket eden tüm uçuşları ücretsiz hale getirdi. Bölgeye hareket eden uçuşlarda ise yalnızca 100 TL talep eden kurum; yardım ve insan gücünün elzem olduğu deprem alanının koordinasyonunda önemli bir katkı sunuyor. Bir hafta boyunca toplamda 790 sefer düzenleyen THY; haftanın ilk gününde de vatandaşların ihtiyaçlarını gidermek adına katkılarını arttırarak devam ettirmeyi planlıyor.

Afetin yaşandığı ilk gün olan 6 Şubat Pazartesi gününden bu yana çalışmalarını sürdüren Türk Hava Yolları; bu süreçte toplamda 1535 intikal seferi yaptı. Arama kurtarma ve yardım ekiplerinin Kahramanmaraş ve çevresine ulaşmasını sağlayan kurum; toplamda 78 bin 33 kişilik bir insan gücünün bölgeye aktarılmasına önayak oldu. Depremzedelerin tahliyesi için de uçuşlar düzenleyen THY; geçtiğimiz hafta boyunca 790 sefer düzenleyerek vatandaşların deprem bölgesinden ayrılmasına vesile oldu. THY’nin seferleriyle birlikte, 139 bin 438 kişinin bölgeden ayrıldığı kaydedildi.

THY, Bugün 144 Sefer Düzenliyor!

Türkiye’nin en başarılı havayolu şirketi olarak bilinen THY; bugün yapacağı seferlerle de bölgedeki katkısını arttırarak sürdürecek. 136 uçuş ile bölgeye gereken arama kurtarma ve yardım ekipmanlarını aktaracak olan kurum; 144 sefer ile de vatandaşların bölgeden ayrılmasını sağlayacak. Milyonlarca insanının derinden etkilendiği bu sürecin hafif hasarla atlatılmasını hedefleyen Türk Hava Yolları; bugün boyuncaKahramanmaraş, Gaziantep, Adıyaman ve çevre illerden toplamda 24 bin 610 vatandaşın ülkenin farklı noktalarına geçmesi için çalışacak.

Tahliye ve intikal uçuşlarının haricinde, bölgeye yapılan yardımların aktarımını sağlayan Turkish Cargo uçuşları da sürüyor. 18 yurt içi ve 9 yurt dışı uçuşunu düzenleyeceğini duyuran kurum; toplamda 27 kargo uçağının bölgeye ulaşacağını taahhüt etti. İlk 1 hafta boyunca toplamda 94 kargo uçağının bölgeye aktarıldığı verisini paylaşan Turkish Cargo; toplamda 6 bin 316 ton yardımın vatandaşlara ulaştırılmasını sağladığını açıkladı.

Exit mobile version