THY, Deprem Bölgesine Bugün 150 Ek Sefer Planladı!

Kahramanmaraş'taki deprem sonrasında yoğun bir çalışma içerisine giren THY; bugün bölgeye 150 ek sefer yapacak.

thy 1

Kahramanmaraş’ta yaşanan depremler sonrasında, ülkedeki tüm kuruluşlar seferber oldu. Devlet kurumları ve özel girişimlerin tamamının yardım kampanyaları veya doğrudan yardım ulaştırma faaliyetlerine giriştiği gözlemlendi. Bu süreçte en aktif çalışan kurumlardan biri olan Türk Hava Yolları da; seferlerinin ağırlığını Kahramanmaraş, Adıyaman, Gaziantep, Adana, Diyarbakır gibi depremde büyük yıkım yaşayan illere verdi. Hatay Havalimanı’nın pistinin onarılmasıyla birlikte, en büyük zararı gören bir diğer şehrin de sefer planlarına eklenmesi bekleniyor.

Deprem bölgesinde yardım ve tahliye seferleri düzenleyen THY; bugün de yoğun bir sefer takvimi açıkladı. Geçmişte planlanan seferlere ek olarak 150 yeni uçuş daha ekleyen kurum; vatandaşların bölgeden kurtarılması için yoğun bir çaba sarf ediyor. Geçtiğimiz hafta itibarıyla bölgeye 171 sefer planlandığını söyleyen THY yetkilileri, bu hafta ise afetin ardından toplamda 709 seferin tamamlanmış olacağını duyurdu. Pazartesi gününden bu yana devam eden süreçte maksimum eforu sarf edeceğini ifade eden Türk Hava Yolları; farklı şehirlere geçmek isteyen depremzede vatandaşların ücretsiz bir biçimde ulaşımını THY’de sağlayabileceğini belirtti.

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün; Twitter hesabından yaptığı açıklama ile bugünkü sefer planlamasını kamuoyuyla paylaştı. Basın Müşaviri Üstün; bugün toplamda 150 ek seferin gerçekleştirileceğini ve 26 bin 699 vatandaşın bölgeden çıkarılacağını söyledi. 6 Şubat itibarıyla başlayan tahliye operasyonunda toplamda 709 seferi geride bırakacaklarını belirten Yahya Üstün; bu sayının tamamlanmasıyla birlikte, toplamda 125 bin 957 kişinin bölgeden çıkarılmış olacağını da kamuoyuna aktardı.

THY’nin Deprem Tarifesi!

Kahramanmaraş ve çevresini derinden etkileyen deprem sonrasındaki en aktif kuruluşlardan olan Türk Hava Yolları; deprem bölgesine ulaşmak isteyen vatandaşların ulaşımında da büyük bir kolaylık sağlıyor. Bölgeye geçecek vatandaşlardan 100 TL gibi sembolik bir bedel talep eden kurum; bölgeden çıkarılan uçaklarda ise ücret talep etmiyor. Kahramanmaraş, Gaziantep, Diyarbakır, Adana, Osmaniye ve Malatya gibi şehirlere sürekli olarak sefer tertip eden THY; Hatay’ın pist onarımı sonrasında seferlerini daha da artıracak.

Depremden etkilenen bir diğer bölge olan Suriye’ye de seferler düzenlemesi beklenen THY’nin; Suriye yönetimiyle olan temasları tamamlaması sonrasında faaliyetlerin artacağı öngörülüyor. Ülkemizde yaşayan Suriyeli göçmenlerin, kendi memleketlerine kısa bir süre içerisinde ulaştırılması hedefleniyor.

Exit mobile version