Thodex’in Kurucusu Fatih Özer Yakalandı!

Kripto para dolandırıcısı Thodex'in yurt dışına kaçan kurucusu Fatih Özer, Arnavutluk'ta ele geçirildi.

fatihozer1

Geçtiğimiz yılın en büyük kripto para skandalına imza atan Faruk Fatih Özer; dolandırıcı statüsünde aranmaya başlamasından hemen sonra yurt dışına kaçmıştı. Thodex firmasıyla yaptığı vurgun sonrasında Interpol’ün kırmızı bülteniyle aranan Fatih Özer; Arnavutluk’ta yakalandı. İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada; Faruk Fatih Özer’in ele geçirildiği ve Türkiye’ye iadesi için işlemlerin başlandığı belirtildi. Fatih Özer ve şirketinde bulunan 20 farklı çalışan, 40 bin yıla kadar hapisle yargılanacağı bir iddianameyle mahkeme huzuruna çıkarılacak.

Arnavutluk İçişleri Bakanı Bledar Çuçi’nin telefonuyla durumdan haberdar olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu; resmi işlemlerin başlamasının ardından konuyu kamuoyuyla paylaştı. İçişleri Bakanlığı’nın sosyal medya platformlarından açıklanan bilgilerde; Thodex’in kurucusu Fatih Özer’in Arvautluk’un Vlora şehrinde yakalandığı aktarıldı. Bledar Çuçi’nin Süleyman Soylu’ya aktardığı bilgiler içerisinde; Fatih Özer’in kimliğinin Interpol kayıtlarındaki biyometrik sonuçlarla birlikte teyit edildiği de yer almakta.

Fatih Özer İade Ediliyor!

Fatih Özer’e dair belgelerin ülkemize transferinin ardından işlemler resmi olarak başladı. Emniyet Genel Müdürlüğü Interpol Daire Başkanlığı’nın konu hakkındaki belgeleri teslim almasıyla birlikte; Interpol Genel Merkezi ve Arnavutluk İçişleri Bakanlığı’nın yardımlarıyla iade sürecine geçildi. Vlora’da yapılan operasyon sonucunda Arnavutluk emniyetinin yakaladığı Thodex’in kurucusu; ülkemizde binlerce kişiyi kripto para satın alma suretiyle dolandırmakla yargılanacak. Operasyon esnasında çekilen ilk fotoğraf da, Arnavutluk yetkililerince ülkemize servis edildi.

Nisan 2021’de Kaçmıştı!

Thodex adlı kuruluş aracılığıyla binlerce insanı dolandıran Faruk Fatih Özer; CEO’su olduğu firmanın kullanıcılara ödeme yapmaması sonrasında şüpheli konumuna düşmüştü. İddiaların daha da artması ve yargı yolunun açılması; Özer’in yurt dışına kaçma sürecini başlatmıştı. Firari CEO Fatih Özer ve 20 çalışanı; 3 farklı suç iddianamesinden toplamda 40 bin yıl hapis cezasıyla yargı önüne çıkarılacak. 20 Nisan 2021’de İstanbul Havalimanı’nı kullanarak ülkeden ayrıldığı tespit edilen Özer’in; elde edilen belgeler sonucunda Arnavutluk’a ulaştığı öğrenilmişti. Ancak firari CEO’ya dair hiçbir iz bulunamamaktaydı.

Geçtiğimiz yılın Nisan ayında İstanbul Havalimanı’ndan çıkış yapan Fatih Özer; o gün 19:25’te hareket eden Tiran uçağıyla ülkeden ayrıldı. Kaçmadan önce kendisiyle alakalı tüm bilgileri internet ortamından silen ünlü dolandırıcı; süregelen 1 yıl içerisinde de Arnavutluk’ta olduğuna dair hiçbir iz bırakmadı. Thodex’le elde ettiği haksız kazancı da kripto paraya çeviren ve kodlarını bir USB’nin içerisine yükleyen 1993 doğumlu Özer; servetinden hiçbir kayıp yaşamadan kaçan isimler arasında yerini almıştı.

Türkiye çıkışlı bir kripto para şirketi olarak bilinen Thodex; Myanmar, İngiltere ve Azerbaycan gibi lokasyonlarda da faaliyet göstermekteydi. E-ticaret, yazılım teknolojileri ve oyun tasarımı alanlarında da iştirakleri bulunan Fatih Özer; Thodex firmasıyla birlikte önemli bir yatırım gücüne kavuşmuştu. Şirketini 2 yıl içerisinde önemli ölçüde büyüten Fatih Özer; rezidans içerisinde konumlanan ve alanında iddialı firmalardan birine çevirmişti. Ancak 2020 yılında ortaya çıkan müşteri dolandırıcılığı iddialarının yoğunlaşması; Özer için sonun başlangıcı niteliğindeydi.

Geçtiğimiz yılın en önemli gündemlerinden biri olan Thodex vurgunu; Faruk Özer’in hiçbir sıkıntı yaşamadan kaçmasıyla çok daha fazla görünür hale gelmişti. Fatih Özer’in aile üyelerinin dahi sorgulandığı bu davada; kardeşi Güven Özer dahi olmak üzere pek çok insanın parasını çaldığı ortaya çıktı. Özer’in Türkiye’ye iadesi sonrasında, adına açılacak davaların şu ankinden çok daha fazla olması bekleniyor.

Exit mobile version