Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer Türkiye’ye iade ediliyor

Arnavutluk Elbasan Asliye mahkemesi, kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in Türkiye'ye iadesine karar verdi.

Thodex Habermeydan

Kripto para borsası Thodex borsası üzerinden binlerce kişiyi mağdur eden ve dolandırıcılık gerekçesiyle yargılanan Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer’in, tutuklu olarak bulunduğu Arnavutluk’un Elbasan Asliye Mahkemesi Hakimliğinde görülen duruşmasında, Elbasan Savcılığı ” Özer’in Türkiye’ye iade edilmesine izin verilmesi” yönündeki talebinin kabul edildiğini açıkladı. Dünya çapında İnterpol tarafından kırmızı bültenle aranan Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer,  Ağustos ayında Arnavutluk’un Vlora kentinde yakalanmış ve ardından hızlı şekilde Türkiye’ye iadesi için talepte bulunulmuştu. Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer hakkında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Thodex isimli kripto para borsası 400 bin lira sermaye ile sanık Faruk Fatih Özer tarafından kurulduğu, 2.027 kişinin müşteki olarak yer aldığı anlatılıyor. İddianamede ayrıca yer verilen MASAK raporunda Thodex borsasının müştekileri, iş ve işlemleri nedeniyle hileli davranışlarla aldattığı kaydediliyor.

MASAK raporunda sanık Faruk Fatih Özer’in hakimiyeti altındaki 3 ayrı hesaptan 253.714,909 lira karşılığı kripto varlık transfer edildiği vurgulanarak, bunun önemli bir kısmının sanıklar Cem Uzunoğlu, Faruk Fatih Özer ve Zuhal Özer’in ticari merkezi Malta’da bulunan kripto varlık hizmet sağlayıcısı nezdinde yer alan kripto varlık cüzdanlarına transfer edildiği belirtiliyor. Savcılık iddianamesinde Arnavutluk’ta yakalanan Faruk Fatih Özer’in de aralarında bulunduğu 6’sı tutuklu 21 sanık için “suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme”, “bilişim sistemleri, banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık” ve “tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılık ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama” suçlarından her biri için 12.164 yıldan 40.562 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Exit mobile version