TETİKÇİ SULTAN İŞ BAŞINDA!!!

Seher Sultan namıyla bilinen Seher Yaşayacak Gökman, gazetecilik mesleğini kirleten isimlerden biri.

seher 11

Seher Yaşayacak Gökman ve basın içine sosyal medya kanallarıyla sızmış, kendine gazeteci deme cüreti gösteren bu tipler yüzünden “gazetecilik mesleğinin itibarı” her geçen gün yok oluyor.

Modern toplumlarda gazeteciliğin oynadığı rol kuşkusuz önemli bir roldür. Gerçeğin ortaya çıkarılması ve kamuoyunun aydınlatılması toplumun işleyişinde asli bir öneme sahiptir.

Aynı zamanda yasama, yürütme ve yargı organlarının adil, hakkaniyetli ve anayasaya, yasalara uygun işlemesinde gazeteciliğin işlevi fevkalade önemlidir. Ancak, son zamanlarda “sözde gazetecilerin” alanda kapladıkları yerin ağırlığı ve etkisi gittikçe artmaktadır. Gerçeği arama, bulma ve kamuoyuyla paylaşma sorumluluğuna sahip olmayan, tetikçiliği, yalanı ve iftirayı kendi ve bazı güçlerin çıkan için baş tacı eden sözde gazeteciler bugünlerde kendini belirgin kılan “felaket çağının” en temel aktörleri arasında yer almaktadırlar.

Tetikçi gazetecilerin hedef aldıkları belirli insanlar ve gruplar vardır. Hedeflerindeki insanlara ve gruplara yönelik kumpas, iftira ve yalan bildikleri yegâne görevdir. Bu sahte gazeteciler için son dönemde gelişen iletişim teknolojisi ve araçları büyük fırsatlar sunmaktadır. özellikle sosyal medya platformları bu tipler için bulunmaz nimettir. Sözde gazetecinin gözünü hırs bürüdüğünden ve gazeteciliğin gerektirdiği çalışma etiğini taşımadığından kendisini “linç” için işe koşanların aracı olmaktan gocunmaz. “Acaba?” sorusunu sorma zahmetinde bulunmaz, akıl yürütmekten acizdir. Yalan ve iftiralarla masum insanların linç edilmesini bir ödev bilir.

Seher Sultan’ın Tetikçilik Faaliyetleri!

Günümüz basınının en büyük sınavı tetikçi gazetecilik, her gün farklı bir gündem ve kişiyle faaliyette. Gazetecilik “tanımı gereği” şantaj, karalama, kirletme, yalan haberleri gazetecilik zanneden bunun paralelinde para karşılığı kalem oynatmayı hüner zanneden kişiler bir ülkenin yüz karasıdır.

Türkiye Cumhuriyeti’nin bu konu üzerinde gerçek anlamdaki yüz karalarının önde gideni, asıl işi restorancılık olan, gazetecilik ile uzaktan yakından ilgisi olmayan, ismi ile tezatlık oluşturan Seher Yaşayacak Gökman. Namı diğer “Seher Sultan”dır. Seher Yaşayacak Gökman; kolay yoldan para kazanmak için her türlü fırsatı değerlendirip, siyasetçilerden ve büyük işadamlarından sözde reklam karşılığı tehditle para talep edip “Hayır” cevabını alınca sahip olduğu sosyal medya hesapları üzerinden siyasetçi ve işadamları aleyhinde karalama kampanyası yapmayı kendine meslek edinmiştir. Üç koyuna çobanlık edemeyecek şahsiyet fukarası bu zat “gazeteci” kisvesi altında millete ahkam kesiyor.

Yazdıklarında bolca Sedat Peker övgüsü yer alıyor. Adeta Peker’in profesyonel basın danışmanı. Eskiden Sedat Peker’in twitlerinin güya izini sürerek laf çorbası yapıyordu. Peker yazmayı bıraktığı için şimdilerde malzemesiz kaldı. O yüzden de “Yahudi boşa düştüğünde eski defterleri karıştırır” misali geçmişte yazdıklarını daha anlamsız cümlelerle tekrar etmekten başka bir şey yapmıyor.

Seher Yaşayacak Gökman ve basın içine sosyal medya kanallarıyla sızmış, kendine gazeteci deme cüreti gösteren bu tipler yüzünden “gazetecilik mesleğinin itibarı” her geçen gün yok oluyor. Sana sesleniyorum gazetecilik camiasının kirli kadını Seher Yaşayacak Gökman! Yılmaz Güney’in dediği gibi “Bir köle olarak yaşamaktansa bir özgürlük savaşçısı olarak ölmek daha iyidir”!

Exit mobile version