Terörsüz Türkiye sürecinde yeni adım! 2 bin 763 kontrol noktası kaldırıldı.
İçişleri Bakanlığı, “Terörsüz Türkiye” hedefi doğrultusunda güvenlik uygulamalarında yeni bir adım atıldığını duyurdu. Yapılan açıklamada, ülke genelinde toplam 2 bin 763 kontrol ve arama noktası uygulamasının kaldırıldığı bildirildi.
Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre kaldırılan uygulamaların 2 bin 560’ını Emniyet Genel Müdürlüğü, 203’ünü ise Jandarma Genel Komutanlığı bünyesindeki kontrol ve arama noktaları oluşturdu.
Açıklamada, söz konusu düzenlemenin “Terörsüz Türkiye” hedefi kapsamında yürütülen çalışmalar çerçevesinde hayata geçirildiği ifade edildi.
134 örgüt mensubu teslim oldu
İçişleri Bakanlığı, yılbaşından bu yana sürdürülen ikna çalışmaları kapsamında terör örgütü PKK mensubu toplam 134 kişinin güvenlik güçlerine teslim olduğunu da açıkladı.
Teslim olan örgüt mensupları arasında 2 kişinin gri kategoride, 1 kişinin ise sarı kategoride yer aldığı belirtilirken, güvenlik birimlerinin ikna faaliyetlerinin kesintisiz şekilde devam ettiği kaydedildi.
“Terörsüz Türkiye” vurgusu
Açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde yürütülen çalışmalarla Türkiye’nin terörden arındırılması hedefi doğrultusunda kararlılıkla ilerlenmeye devam edildiği belirtilerek, ülkenin huzur ve güvenliğini güçlendirmeye yönelik adımların sürdürüleceği ifade edildi.
