Tekirdağ, Yalova ve Kocaeli’de okullar tatil edildi!

İstanbul'da meydana gelen 6.2 şiddetindeki depremin ardından Tekirdağ, Kocaeli ve Yalova Valiliği, 24 Nisan Perşembe günü okulların tatil edildiğini duyurdu.

okullar tatil edildi1 habermeydan

Tekirdağ, Yalova ve Kocaeli’de okullar tatil edildi!

Dün İstanbul meydana gelen 6.2’lik deprem birçok şehirde hissedildi. Bu illerin başında ise Kocaeli, Tekirdağ, Yalova geliyor. Tekirdağ, Kocaeli ve Yalova Valiliği, İstanbul’da meydana gelen depremler nedeniyle 24 Nisan Perşembe günü okulların tatil edildiğini açıkladı.

Tekirdağ Valiliği

Tekirdağ Valiliği, İstanbul’daki depremler sebebiyle bugün (24 Nisan Perşembe günü) okullarda eğitime ara verildiğini bildirdi. Valilikten yapılan açıklamada, Marmara Denizi, Silivri açıklarında 6,2 büyüklüğünde meydana gelen deprem nedeniyle kentteki ilk ve orta dereceli okullarda ve kreşlerde eğitim ve öğretime 1 gün ara verildiği belirtildi.

Öte yandan, kamu kurumlarında çalışan engelli, hamile, malul gazi ve 10 yaşından küçük çocuğu olan annelerin de bu süre içerisinde herhangi bir işleme gerek duyulmaksızın idari izinli sayılacağı aktarılırdı.

Sağlık ve güvenlik birimlerinde görev yapan personelin izin kapsamı dışında olduğu ifade edildi.

Yalova Valiliği

Yalova Valisi Hülya Kaya depremin arından eğitime ara verilmesine yönelik yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

”İlimizde yapılan incelemelerde okullarımızda herhangi bir hasar tespit edilmemiştir. Ancak öğrenci ve velilerimizin kaygıları göz önünde bulundurularak resmi ve özel tüm eğitim kurumlarında 24.04.2025 Perşembe günü eğitim- öğretime bir gün süreyle ara verilmiştir.”

Kocaeli Valiliği

Kocaeli Valiliği’nden yapılan açıklamada, Marmara Denizi Silivri açıklarında meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin Kocaeli’de de hissedildiği hatırlatıldı.

Yarın il genelinde resmi ve özel tüm örgün ve yaygın eğitim kurumlarında, motorlu taşıtlar sürücü kursları ve diğer tüm kurslarda eğitim ve öğretime 1 gün ara verildiği belirtilen açıklamada, “Kamu kurumlarında çalışan malul gazi, hamile, engelli ve kronik hastalığı olan personel ile eğitim öğretime devam eden 10 yaşından küçük çocuğu bulunan kadın personellerimiz (kurum çalışma işleyişinde mesaisi zaruri olanlar hariç) 1 gün idari izinli sayılacaktır.” ifadeleri kullanıldı.

Exit mobile version