TBMM’de Yumruklar Havada Uçuştu

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurul'da yumruk yumruğa kavga çıktı. Kavga İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs'ün başından yaralanarak yoğun bakıma kaldırılmasıyla sonlandı.

mecliste yumruklu kavga habermeydan

Meclis’te bütçe görüşmelerinin ikinci gününde AK Partili ve İYİ Partili milletvekilleri arasında tartışma yaşandı. Tansiyonun epey yükseldiği bütçe görüşmelerinde AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık ve İYİ Parti Trabzon milletvekili Hüseyin Örs arasında bir yumruklaşma yaşandı. Tartışma sırasında AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’e yumruk attı. Zafer Işık’ın parmağındaki yüzük nedeniyle Örs’ün kafasında açılma oldu. Kalp problemi olduğu öğrenilen Hüseyin Örs, kaldırıldığı hastanede yoğun bakıma alındı. Tartışmaların devam etmesi üzerine Genel Kurul’a 10 dakika ara verildi ve Örs, genel kurul salonundan çıkarıldı. İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur’un olayla ilgili yaptığı paylaşım, “Başına yediği darbe sonrası durumu iyi değildi. EKG çekildiğinde kalbin durma aşamasından bir önceki aşama olan kalp ritminde bozulma olduğunu gördük. Hastanede ilk müdahale yapıldı. Vekilimizin kalbi elektroşok ile çalıştırıldı. Yapılan müdahale kalp ritminin geri döndürülmesi için yapıldı. Buna olumlu yanıt verdi. Ancak hayati tehlikesi devam ediyor. Şu anda uyutuluyor.” şeklinde oldu.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu yaptığı açıklamada, Şu anda gerçekten çok üzücü, böyle bir olayla milletimizin karşısında olmak istemezdik. Eski Türkiye’yi her fırsatta dile getiren bir siyasi partinin uzun zamandır TBMM’yi her türlü provoke etme çabalarını zaten hepimiz biliyoruz. Bugün bunlardan birisi gerçekleşti. Trabzon Milletvekilimiz sayın Hüseyin Örs bey, çok ağır bir saldırıya uğradı. Bu saldırıyı gerçekleştirenler için utanç verici gündür. Demokrasiyi, uzlaşmayı, birlikte tartışabilmeyi bir tarafa bıraktıklarını biliyorduk ama insanlığı bir tarafa bıraktıklarını milletimiz bir daha gördü. Milletvekilimiz konuşmasını yaparken müdahale girişimi oluyor. Hüseyin Bey, olayı yatıştırmak adına davranırken bu sırada AK Partili bir milletvekili parmağında yüzükle milletvekilimize saldırıyor. Hayati tehlikesi olan bir durumdayız. Bu milletin vekilliği değil milletin cellatlığına soyunmaktır. İYİ Parti olarak yapıcı olan her konuda, ülkemizi ilgilendiren bütün tartışmalı meselelerde sorumlu hareket ediyoruz. Ama öyle anlaşılıyor ki, mevcut siyasi iktidar çaresizliğin ve yaklaşan seçimlerin verdiği buhranla bu şekilde ve acımasız hareket ediyor. Ortaya çıkan bu neticeyi milletin takdirlerine sunuyoruz. Bu gerçekten kabul edilebilir bir şey değil.

AK Parti’den ilk açıklama ise Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’tan geldi. Örs’ün tedavi gördüğü hastaneyi ziyaret eden Elitaş, ”Vekillerin birbirini tahrik etmeleri değil, hepimiz bu ülkenin insanıyız. Ağız dalaşı olabilir ama fiziki bir şey olmaması lazım. Meclis’e yakışmayan görüntüler” diye konuştu. Elitaş ayrıca, “Hepimiz milletvekilliğini bıraktıktan sonra hangi partiden olursa olsun dostum, arkadaşım gibi sarılacak bir noktaya gitmemiz gerekir. Biz tekrar Hüseyin Bey’e geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Durumu iyiymiş hamdolsun.” dedi.

Exit mobile version